GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
31 Temmuz 2024 Çarşamba 13:20

Üreticiler şehre indi: Kınık’ta domates isyanı!

İzmir’in Kınık ilçesinde salçalık domates üretimi yapan çiftçiler, 5 TL olarak belirlenen domates kilo fiyatının 1,8 TL’ye indirilmesine isyan etti. Üreticiler, traktörlerle ilçe merkezine indi.

EGEDESONSÖZ- Kınık’ta ilçenin geçim kaynağı olan domates fiyatlarının fabrikalar tarafından aşağı çekilmek istenmesi çiftçiyi isyan ettirdi.

Kiloda 5 TL olarak belirlenen fiyatın 1,8 TL’ye indirilmesini protesto eden üreticiler, yüzlerce traktörle Kınık ilçe merkezine indi. Korna basarak tepkilerini dile getiren üreticilere Kınık’ta yaşayan vatandaşlar da destek verdi.

Eylemin ardından üreticiler kent meydanında tabutlu protesto gerçekleştirdi.

KOCAGÖZ: KABUL EDİLEMEZ BİR FİYAT
Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada “Bakırçay Havzası’nda bulunan domates üreticileri maliyetlerinin altında bir fiyatla karşı karşıya kaldılar. 2,5 TL’lik maliyetin karşısında fabrika 1,8 TL fiyat verdi. Kabul edilemez bir fiyat olduğunda bu hafta başında birkaç üreticinin girişimiyle eylem çağrısı yapıldı. Çağrı karşılık buldu. Çiftçiler traktörleriyle kent merkezinde buluştular. Kaymakamlık önüne yürüyüş yapıldı. Kent meydanında temsili tabut kaldırıldı” dedi.