GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
28 Ocak 2024 Pazar 20:12

Ürdün'de dronlu saldırı: 3 ABD askeri öldü

Ürdün'ün kuzeydoğusundaki ABD'ye ait bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, çok sayıda askerin de yaralandığı bildirildi. ABD Başkanı Joe Biden, saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini açıklarken, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız." ifadesini kullandı.

ABD'nin Ürdün'deki askeri üssüne saldırı gerçekleştirildi.

Açıklama ABD Başkanı Joe Biden'dan geldi. Biden, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınlarında konuşlanan Amerika Birleşik Devletleri güçlerine yönelik insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Saldırıda 3 ABD askerinin öldüğü ve en az 34 askerin yaralandığı belirtildi. Biden, saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ürdün hükümet sözcücü, ABD askerlerini hedef alan saldırının kendi topraklarında değil Suriye topraklarında gerçekleştiğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Başyardımcısı Jon Finer tarafından İHA saldırısına ilişkin bilgilendirildiğini aktardı.

Öte yandan Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, saldırıyı "alçak ve tamamıyla hakkaniyetsiz" olarak nitelendirerek, ABD askerlerinin, Amerikalıların ve "terörizme karşı beraber mücadele ettikleri" müttefiklerin güvenliği için hayatlarını riske attığını belirtti.

ABD'den yaralı askerlerin sağlık durumu hakkında yapılan açıklamada ise 34 personelin durumunun olası travmatik beyin hasarı aldıkları yönünde değerlendirildiği kaydedildi.

Ayrıca yaralı askerlerin ABD üssünden de tahliye edildiği öğrenildi.

"SORUMLULARDAN HESAP SORULACAK"
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, saldırıda ölen 3 ABD askeriyle ilgili "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız." ifadesini kullandı.

Harris, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eşi Douglas Emhoff ile, hayatını kaybeden 3 ABD'li askerin yasını tuttuklarını belirtti.

Tüm ABD ulusunun ölen askerlerin hizmetlerini ve nihai fedakarlıklarını sonsuza kadar onurlandıracağını vurgulayan Harris, "Doug ve ben, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınlarında İran destekli militan gruplarca düzenlenen alçakça saldırıda hayatını kaybeden 3 ABD'li askerin yasını tutuyoruz. Dualarımız onların sevenleri ve yaralılarla birlikte." ifadesini kullandı.

Harris, "ABD Başkanı Joe Biden’ın da açıkça ifade ettiği üzere, terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız." açıklamasında bulundu. (NTV)