GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ocak 2016 Pazar 12:34

Üniversiteliler Çeşme’de yüz güldürmeye devam ediyor

Çeşme’de okuyan bir grup gönüllü üniversite öğrencisinin bir araya gelerek kurduğu, dışarıdan da destek alan 'İmece İnisiyatifi Çeşme', Yunan adalarına geçmek için Pırlanta Plajı yakınındaki ormanlık alanda bekleyen sığınmacılara, yiyecek, içecek, giyim eşyası ve battaniye yardımına devam ediyor.

Her gün çoluk çocuk yüzlerce Suriyeli sığınmacı Pırlanta Koyu'na geliyor. Sığınmacıların bu dramından etkilenen üniversite öğrencileri geçen yıl kasım ayında harekete geçti. İmece İnisiyatifi Çeşme'yi kuran öğrenciler, sığınmacıların yiyeceğinden sağlık kontrollerine kadar bütün ihtiyaçlarına yetişmek için büyük çaba harcadı. Özellikle havanın soğumasıyla birlikte sığınmacılar için daha zorlu bir dönem başladı. Pırlanta Koyu'nda, terk edilmiş tatil köyündeki evlere sığınan Suriyeli'ler, içeriye soğuk hava girmemesi için, açık olan pencere ve kapıları naylonla kapattı. Evlerde birkaç gün kalıp Sakız Adası'na geçmeye çalışan sığınmacıları bu zor günlerinde üniversite öğrencileri yalnız bırakmadı.

KAYMAKAMLIK DA DESTEK VERDİ
İlk başlarda kendi evlerinden ve çevrelerinden topladıkları yiyecekleri, giyim malzemelerini sığınmacılara ulaştıran öğrenciler, daha sonra sosyal medya üzerinden de yardım toplamaya başladı. Kaymakamlıktan gerekli izinleri alan, polis ve jandarma ile de işbirliği yapan öğrenciler, ilçe halkından da yardım istedi. Öğrencilerin aralarında başladıkları inisiyatif, kısa sürede büyüdü. Her gün yüzlerce sığınmacıya yemek ve giyecek dağıtan bir harekete dönüştü. Bir depoda tasnifi yapılan malzeme ve yiyecekler, günün belli saatinde Pırlanta Koyu'ndaki sığınmacılara dağıtılıyor. 800 ile 1000 kişiyi bulan sığınmacıların sayılarının, günden güne arttığı belirtildi. İnisiyatif üyelerinden Kadir Kılıç, "Göçmenlerin battaniyeye, gıda ve suya, ilaca ihtiyaçları var. Vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Bize, Facebook'ta yer alan 'İmece İnsiyatifi' sayfamızdan ulaşabilirler" dedi. (dha)