GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Ekim 2022 Cuma 18:50

Üniversite farklı, kuyruk aynı... Ücretsiz yemeğe Ege'den veto!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere ücretsiz olarak dağıttığı yemek servis araçlarının İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden sonra Ege Üniversitesi’nin de kampüse alınmadığı ortaya çıktı. Kampüs içerisinde yer almayan araçlar sebebiyle kaldırımlarda oturmak zorunda kalan öğrenciler, kış mevsiminin etkisini hissettirmeye başlamasıyla birlikte hava muhalefetinin kendilerini kötü yönde etkileyeceğinin tedirginliğini yaşadıklarını belirtti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteli gençlerin bütçesine destek olmak için başlattığı sıcak yemek noktası 6 tane üniversitede hayata geçmişti. Devam eden dağıtımlarla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Çiğli’de bulunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yemek dağıtım araçlarının kampüs içerisine alınmaması İzmir gündeminde ses getirdi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin ardında Ege Üniversitesi’nde de benzer bir tablo yaşandı. Geçen sene de benzer bir şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yemek dağıtım araçlarının kampüs içerisine giremediği Ege Üniversitesi’nde bu sene de aynı şekilde yemek dağıtım araçları kampüs içerisine alınmadı.



‘HAVA ŞARTLARI ZORLAŞTIĞI ZAMAN NEREYE OTURACAĞIZ?’
Yemek dağıtım araçlarının önünde dar alan ve yoğun talep sebebiyle oluşan kuyruk öğrencileri çileden çıkardı. Durum hakkında şikayetlerini dile getiren öğrenciler, “Kalabalıksa oturacak yer bulamıyoruz. Yer tutabilmek için sıraya çok önceden giriyoruz. Onda da yerde oturup aracın gelmesini bekliyoruz. Zaten sıralarda geride kalmışsak kampüse elimizde yemeklerle geri giriyoruz. İlerleyen zamanlarda hava şartlarının daha da zorlaştığı dönemde bu oturduğumuz yerler zaten ıslanıp gidecek” ifadelerini kullandı.



‘İLERLEYEN DÖNEMLERDE KAZA OLSUN İSTEMİYORUZ’
Halihazırda aracın girdiği yerin dar olmasından dolayı ileride bir kaza oluşmasından korktuklarını dile getiren öğrenciler, “Araçlar kampüse alınmadığı için Metro’nun Üniversite Durağı’nda yer alan Ebiltem çıkışına geliyor. Öğrenciler de bu düzlemde sıra oluyorlar. Araç buraya girmek zorunda olduğu için ilerleyen dönemde kaza olmasından korkuyoruz” dedi.



‘ÜNİVERSİTE DIŞINDAN GELENLER ARAYA KAYNAK YAPIYORLAR’
Belediye araçlarının kampüs dışında durmasıyla sebebiyle yemek sırasına üniversite dışından gelen insanların gelmesinden dolayı zorluk yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, “Burada sıra çoğu zaman kalabalık oluyor. Yer bulmakta zorlanıyoruz, araç kampüs içerisinde olmadığı için sıraya dışarıdan siviller de geliyor ve araya kaynak yapıyorlar. Bu bize sunulan hizmeti almakta zorlandığımız ve zorluk çektiğimiz anlar oluyor” dedi.



‘DIŞARIDA OLMASININ AVANTAJLARI VAR’
Farklı bakış açısına sahip olan öğrenciler mobil yemek dağıtım araçlarının dışarıda olmasının daha iyi olduğunu şu şekilde ifade ettiler:

Farklı üniversiteden gelen arkadaşlar için büyük bir avantaj. Üniversite güvenliği farklı üniversiteden gelenleri zaten içeri almıyor. Bazılarımızın evleri bu bölgede olduğu için yemek yemek için de buraya geliyoruz. Bölge yurtlarda Ege Üniversitesi’nin dışında kalan öğrenciler de yer alıyor. Onlar için de araçların dışarıda olması bir avantaj.