GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Eylül 2018 Pazartesi 11:04

Ulaşımda ilk gün teyakkuzu: İzmir sınavı geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ulaşım birimleri yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde kent içinde yaşanabilecek trafik yoğunluğunu önledi. Birimler 06:00 itibariyle sokaktaydı.

EGEDESONSÖZ- Yeni eğitim- öğretim yılının açılmasıyla birlikte gözler kent içinde mesai saatleri başlarken yaşanabilecek trafik yoğunluğundaydı. İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen trafik kilitlenmeleri İzmir’de yaşanmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi başta Genel Sekreter Buğra Gökçe ve tüm ulaşım birimlerinin temsilcileriyle birlikte saat 06:00’da alana inerken İl Emniyet Müdürlüğü’nden de yardım geldi.

İZUM’un tüm olanaklarının kullanıldığı ilk gün mesaisinde trafikte herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı aktarıldı. Emniyet müdürlüğüne bağlı trafik ekipleriyle tam koordinasyon içinde çalışıldı. Yol ve tramvay hattı üzerinde park yapılmasına izin verilmedi. Çekiciler çalıştı. Raylı sistem ve metroda hızlı hareket edildi. İlk gün sınavının başarıyla geçtiği aktarıldı. Ayrıca ESHOT ve İZULAŞ otobüslerinin de sahada olduğu vurgulandı.