GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
17 Ekim 2022 Pazartesi 09:01

Ukrayna'da kamikaze dron saldırısı!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe iki patlama oldu. Ölü olup olmadığı henüz bilinmezken patlamaların kamikaze dron saldırısı nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev güne patlama sesleri ile uyandı. AFP'nin haberine göre, kentte en az 3 patlama meydana geldi. Ukrayna merkezli Kyiv Independent ise en az 4 patlama meydana geldiğini duyurdu. AFP patlamaların yerel saat ile sabah 6:35 ile 6:58 arasında meydana geldi.

İLK AÇIKLAMA BELEDİYE BAŞKANINDAN GELDİ
Kiev Belediye Başkanı Klitschko patlamaların kent merkezinde meydana geldiğini duyurdu. Bu açıklamadan dakikalar sonra Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada ise patlamaların kamikaze dron saldırısı nedeniyle yaşandığı bilgisine yer verildi. Patlama seslerinden hemen önce Kiev'deki hava savunma sistemlerinin devreye girdiği belirtiliyor. Saldırı nedeniyle can kaybı olup olmadığına dair resmi bir açıklama ise bulunmuyor.

GEÇEN HAFTA 19 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Geçtiğimiz pazartesi Rusya sabah saatlerinde başta Kiev olmak üzere pek çok Ukrayna kentini hedef almış, saldırı nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetmişti.