GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Ağustos 2023 Cuma 17:00

Tutuklu hayvan hakları savuncusu Bayrı'ya destek açıklaması!

73 yaşındaki Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurul Başkanı 73 yaşındaki Funda Bayrı'nın tutuklanmasına tepki geldi.

Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurul Başkanı 73 yaşındaki Funda Bayrı, şahsi hesabından hayvan haklarını ihlal eden kişilerin görüntülerini paylaştığı gerekçesiyle 1 Ağustos’ta tutuklanarak İzmir Şakran T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Bayrı'nın tutuklanması ile ilgili Mülkiye İzmir Hayvan Hakları Grubu yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı, hayvan hakları savunucusu, sevgili yoldaşımız Funda Bayrı'nın, hayvan hakları ihlalleri ile ilgili kimi sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "Kişisel Verilerin Korunması Kanununa muhalefet"ten cezaevine konduğunu üzüntü ve isyan duygularıyla öğrenmiş bulunuyoruz.

Söz konusu paylaşımlara konu olan suçların failleri serbest iken, kendisinin tutsak olması adalet duygumuzu derinden yaralıyor.

Funda Bayrı'nın yeri cezaevi değil, haklarını savunduğu ve bakım verdiği hayvanların yanıdır!

On yıllarını hayvan hakları mücadelesine, evinde ve sokakta yüzlerce hayvanın bakım ve tedavisine adamış bu değerli insanla en derin dayanışma duygularımızı kendisiyle ve kamuoyuyla paylaşmayı bir ödev biliyoruz.