GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ağustos 2018 Pazartesi 13:09

Türkiye'nin adını okul duvarına yazdırdı

İzmir' in Urla İlçesi' nde oturan Mehmet Ali Uysal,Kanada da okuduğu Pickering College başarılı bir şekilde bitirdi. Uysal'ın başarısından dolayı adı okulun duvarına yazılan ilk Türk öğrenci oldu.

Konak Alsancakta 1999 yılında doğan Mehmet Ali Uysal, anne babasının ayrılması nedeniyle Karsiyaka da annesi Jale ile birlikte yaşamaya başladı. Altıncı sınıfa kadar Bostanlı da Mustafa Resit Paşa İlkogretim okulunda okuduğu 7 ve 8'inci sınıf ise Urla da Hüseyin Akyüz Taha Bilim Orta okulundan mezun oldu. Hazırlık 9 ve 10. sınıfı Kent Koleji Güzelbahce kampüsünde okudu. Mehmet Ali Uysal,11 ve 12'nci sınıfı da annesi Jale' nin yurt dışında okutma sevdasi ile Kanada da okumak icin Monat Akademi adli bir yurtdışı bağlantılı ajans bürosunda okul için başvuru yaptı.
Okulun mülakatlarına alınan Uysal, Kanadanın Ontario Eyaletinin en eski liselerinden biri ve yıllık 60 bin dolar ücretli 1842 yilindan beri Eğitim veren olan Pickering College adlı okula yüzde 50 burs ile eğitime başladı.Mehmet Ali Uysal iki yıllık eğitimden sonra ilk 4 Türk öğrenci olarak bu yıl bu okuldan mezun oldu. Uysal,okulun onur belgesini alan ve okulun duvarlarına ismini yazdıran ilk Türk öğrenci oldu.İzmirli başarılı öğrenci, şimdi de Kanada Ottowa da olan Carleton Üniversitesine kabul edildi.Üniversitenin Medya ve İletisim Bölümünde okuyacak olan Uysal, annesinin ısrarları sonucu Kanada da okumaya gittiğini,176 yıldır Eğitim veren yabancı bir okulun duvarlarına adının yazılmasının kendisini gururlandırdığını söyledi.Uysal, şimdiki amacının Carleton Üniversitesini başarılı bir şekilde bitirip, adını bu okula da yazdımak olduğunu belirtti.