GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Haziran 2024 Pazartesi 21:09

Tugay pes etti… İşçiler zafer kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDOĞA ve İZENERJİ şirketlerinden işten atılan işçiler EBSO Meclis Toplantısı’nın ardından toplantının yapıldığı İZTO binasının önünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Haydar İnanır ile görüştüler. İnanır, işçilerin eylemleri bitirmesini ve dağılmalarını istedi. İnanır ayrıca işçilerin yarın bir liste ile gelmesini be temizlik ve ilaçlama alanlarında işçileri geri işe alacaklarını bildirdi. İnanır’ın sözlerinin ardından eylemler sona erdi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı. Toplantı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZDOĞA ve İZENERJİ şirketinde işten atılan işçiler Başkan Tugay’ı protesto etti.

İşçiler, Başkan Tugay ile görüşmek ve taleplerini iletmek için toplantının gerçekleştirildiği İzmir Ticaret Odası (İZTO) binasının önünde uzun süre oturma eylemi gerçekleştirdiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Personeli olan Haydar İnanır, bina dışında Tugay’ı protesto etmek için bekleyen işçiler ile görüştü. İnanır işçilere, “Temizlik ve ilaçlama alanında işçiye ihtiyacımız var. Aranızdan 1 temsilci yarın isim listesiyle beraber gelsin, görüşelim. Başkan Tugay’ın bilgisi dahilinde bu görüşmeyi sizlerle yapıyorum. Bu alanlarda iş isteyenler gelebilir. Sizler de eylemleri sonlandırın” dedi. İnanır ile görüşen işçiler eylemlerini sonlandırdılar.

İşçiler yarın bir liste hazırlayarak İnanır ile görüşecek.