GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Nisan 2024 Perşembe 18:43

Tugay’dan kadro revizyonu sinyali... İsimler görüşme odasında!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Cemil Tugay mazbatayı aldıktan sonra belediye kadroları ve siyasi ekiplere yönelik çalışma yapacak. Seçilen belediye başkanlarıyla bir araya gelen Tugay’ın, bazı üst düzey bürokratlarını çağırarak bilgi alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilen Cemil Tugay, seçim kurulu tarafından kendisine verilecek mazbatayı beklerken diğer yandan belediye kadrolarına yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Seçilen ilçe belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısında buluşan Başkan Tugay bir yandan talepleri dinlerken diğer yandan yeni dönemde yapılacakları sıraladı.

Tugay’ın gündeminde Razaman Bayramı sonrasında iki önemli konu yer alıyor. Yerel seçim öncesinde ilçe belediye başkan adaylarıyla meclis üyeliklerini şekillendiren ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gelebilecek ilk meclis üyelerini yazan Başkan Tugay şu günlerde ihtisas komisyonlarına girecek meclis üyeleri üzerinde çalışmaya başladı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu ile birlikte kritik olan encümen üyelerine yoğunlaşan Tugay’ın grup başkan vekilliği ve meclis başkan vekilliği konularında da mesai yaptığı ifade edildi. Tugay’ın ilk bir yıl çalışacağı meclis siyasi kadrosu ilk toplantıda seçilerek göreve başlayacak. Karabağlar’dan Büyükşehir’e gelen Meclis Üyesi Levent Yıldır ile Karşıyaka’dan meclise giden eski Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun kritik görevlere talip olduğu öğrenildi.

Başkan Tugay’ın ikinci gündem maddesi ise bürokratik revizyon. Yeni dönemde çalışma ekibinde değişiklik yapması beklenen Tugay’ın Karşıyaka Belediyesi’nden başta Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım olmak üzere bazı isimleri Büşükşehir’e getireceği ifade edildi. Tugay’ın, Karşıyaka’dan mevcut belediye bürokrasisi bozacak sayıda isim getirmeyeceği dile getiriliyor. Sayının Karşıyaka için sınırlı sayıda kalması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte yol yürüdükten sonra yaşanan yol ayrılıklarının ardından yeni ekibe seçim döneminde monte olan Mustafa Özuslu başta olmak üzere İZELMAN eski Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan gibi isimler de yeni dönemde görev bekliyor. İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu ve bazı şirket yöneticilerinin Tugay’a “devam etmek istiyorum” mesajı gönderdiği dile getiriliyor.

GÖRÜŞMELERE BAŞLADI
Seçimlerin ardından kadro ve siyasi ekip çalışmalarına hız veren Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan bazı üst düzey görevliler ile görüşmelere başladı. Bazı isimleri yanına çağıran ve onlardan sürece ilişkin bilgiler alan Tugay’ın devam edip etmeme konusunda da sinyaller verdiği ifade edildi.

TESİSLERE 'RÜTBELİ' ZİYARET!
Kadro çalışmalarının gölgesinde geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Çiğli’den partinin aday gösterdiği fakat oluşan tepkiler üzerine adı geri çekilen Uygar Yıldırım’ın Grand Plaza Şirketi’nin genel müdürlüğüne getirileceği öğrenildi. Belediye başkanı Tugay’ın programlarını yakın takip eden Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde belediyenin tesislerini ziyaret etmesi dikkat çekti. Burada görev yapan yetkili personeli yanına çağıran Yıldırım’ın, “yeni dönemde birlikte çalışacağız. Bundan sonra beraber olacağız” dediği ifade edildi. Yıldırım’ın restoran ve tesislerin genel işleyişi, çalışma şekilleri, ciroları ve mali yapısına ilişkin bilgiler de istediği iddia edildi.