GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Şubat 2024 Perşembe 14:23

Tugay’dan İESOB'ta mesaj seli: Esnafın altın yılı olacak!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (İESOB) ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Esnaf Daire Başkanlığı birimini kuracaklarını belirtti. Tugay, esnaf temsilcilerinden gelen talepleri de not aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Tugay’a ilçe belediye başkan adayları da eşlik etti.

ATA: MUHTEŞEM BİR ODAYIZ
Yalçın Ata yaptığı açıklamada " İzmir esnaf teşkilatının 230 bin esnafı üyesi var. Türkiye’de İstanbul’dan sonra en büyük 2’inci kent bu anlamda İzmir’dir. Muhteşem bir camiayız. Seçimimizi tamamladık.  Şükürler olsun İzmir esnafı ben ve yönetim arkadaşlarımızı takdir etti ve uzun süredir değişmeyen yönetim değişmiş oldu. Bundan sonra birlikte çalışmayı yeğliyoruz. CHP, İzmir’de değişime gitti. Genç kardeşlerimiz yola çıktı. Sizlere adaylığınızın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

TUGAY: SİZİ SIKINTIYA SOKAN AVM, ZİNCİR MARKETLERLE İLGİLİ HER KONUDA ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Büyükşehir Adayı Tugay ise ziyaret esnasında yaptığı açıklamada “Bugün buraya bir heyet olarak gelmek istedik. Çünkü bir mesaj vermek istiyoruz. Bu kentin en önemli kurumlarından birisindeyiz şu anda. Sizlerin de değerinin farkındayız. Normalde tarihsel olarak bir ticaret kenti olan İzmir'de ticaretimizin esnaflar üzerinden sürdürülmesinin ne kadar önemli olduğunu farkındayız. Önümüzdeki dönemde halkımızın takdiri ile belediye başkanı olursak her zaman esnafımızın yanında olacağız. Geçen 5 yıllık başkanlık döneminde bir araya geldiğimiz esnaflarımız ile ilişkilerimizde elimizden geldiğince yapıcı ve yardımcı olmaya çalıştım. Benim de geçmişten gelen küçük bir esnaflığım var. Pazarlarda limon satarak başladığım, Kemeraltı’nda işportacılık yaptığım dönem var. Ben bu asaletin ne olduğunu çocukluk çağından bilen bir siyasetçiyim. Esnafımızın var olmasının, uygun şartlarda çalışmasının, sıkıntı yaşadığımız anda belediyeler başta olmak üzere kamu kurumlarının yanlarında olması ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Buradaki yerel esnafı koruma yönünde açık bir irade ortaya koymaya niyetliyim. İlçe belediye başkanlığı döneminde yetkimizin önüne geçen ve yapamadığım konuları yapma niyetindeyim. Amacımız sizlerin ayakta kalması ve güçlü olduğunu hissetmesi… Önümüzdeki dönemde belediye  çalışmalarından doğan mağduriyetler başta olmak üzere sizi sıkıntıya sokan AVM, zincir marketlerle ilgili her konuda üstümüze düşeni yapacağız. Esnaf dostu belediye olacağız. Her bölgemizde esnaf masası olacak. Büyükşehir’de Esnaf Daire Başkanlığı kuracağız. Sizlerle düzenli olarak sık sık bir araya geleceğiz. Burada bizi samimi, dürüst ve içten göreceksiniz. Bütün toplumumuzu kucakladığımız ve onlar için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağımız gibi esnaflarımızla da birliğimiz ve odalarımız üzerinden bu birliği kuracağız" ifadelerini kullandı.

ATA: ESNAFA YAKIN KİŞİLERİN KONMASI...
Söz alan Başkan Ata, belediye meclislerinde temsiliyet istediklerini belirterek "Mecliste bizi temsil edebilecek 1-2 arkadaşımız olursa seviniriz. Biz istifa etmeden aday olamıyoruz. Ne belediye başkanı aday gösterebiliyoruz nede başka bir şey. Bayındır'da oda başkanı arkadaşımız istifa etti, aday gösterildi ve çalışıyor. Kiraz da yine arkadaşımız var... Oda başkanları istifa etmeden aday olamıyor. Dolayısıyla mecliste esnafa yakın kişilerin konmasını ve ses hakkımızın olmasını istiyoruz" dedi.

TUGAY: DOĞRU MODEL OLDUĞUNU BİLİYORUM
Ata'nın talebine yanıt veren Tugay, "esnafların temsilcileri mutlaka mecliste olacak ve esnaf masamızda da aktif görev alacaklar" diye konuştu.

SİZİN OLMADIĞINIZ YERDE OLACAĞIZ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Halkın Bakkalı, Halkın Kasabı gibi uygulamaların esnafa zarar verdiği yönündeki Kasaplar Odası Başkanı’nın sitemine yanıt veren Tugay, “Esnafımızın olduğu yerlerde bizler bu tür marketleri açmayalım. Ona rağmen esnafımızın üzerinde alışveriş yapılsın. Bu tür yerlerin olmadığı yerlerde bu işler yapılabilir. Buna benzer uygulamaların olduğunu biliyorum. Kırtasiyeciler Odası ile var mesele. Esnafımızın olduğu yerde biz bir işyeri açmayalım ancak sizlerle anlaşarak sizlerden alışveriş yapılmasını sağlayarak ihtiyacı olan insanların uygun alışveriş yapmasını sağlamak istiyoruz. Yani bizler sizlerin olmadığı yerde olacağız. Benim bakış açım bu olacak” dedi.

Mobilyacılar Odası Başkanı'nın kendisini tanıtması sonrası konuşan Tugay, "Karabağlar'daki mobilyacı esnafımızı bizim için çok değerli. Üretim potansiyeli çok yüksek bir esnafımız var ancak markalaşma ve üretim konusunda sıkıntılarımız var. Bu konuya hızlıca el atacağımızı ve esnafın önünü açacak hamleler yapacağımızı bilin" diye konuştu.

ÖZEL BU SU İNDİRİMİ YAPILACAK
Hamamcılar Odası Başkanı'nın 'su faturalarında indirim' talebine yanıt veren Tugay, "Size özel bir indirim taaddüdünde bulunuyorum. Oranını da arkadaşlarla çalışıp sonrasında size ileteceğiz. Suyun fiyatını genel olarak düşüreceğiz. Su ile iş yapan esnaflarımız için hızlıca bir karar alacağız. Esnafın altın dönemi olacak bizim dönemimiz" dedi.