GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Şubat 2024 Cuma 10:18

‘Trafiğe nefes aldıracak’ proje için yeni hamle!

İzmir'in trafiğini rahatlatacak proje olarak gösterilen Mürselpaşa Karayolu Altgeçidi için İzmir Büyükşehir Belediyesi TCDD III. Bölge Müdürlüğü ile protokol yapmak için meclisten yetki almaya hazırlanıyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de yapım süreci yılan hikayesine dönen  Mürselpaşa Karayolu Altgeçidi için İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden düğmeye basma kararı aldı.

Geçtiğimiz yıllarda sık sık gündeme gelen ve ‘trafiği rahatlatacak proje’ olarak lanse edilen çalışma için Büyükşehir Belediyesi bir türlü çalışmalara başlayamazken, bu kez yeni bir protokol önerisi meclis gündemine geldi.

PROTOKOLE ONAY
TCDD III. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan İZBAN hattı üzerinde; Basmane-Afyon Hattı Km:1+826 - 1+848 bölgesinde “Mürselpaşa Karayolu Altgeçidi İşi”nin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD III. Bölge Müdürlüğü ile arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge geçtiğimiz ay meclis gündemine gelmişti. Komisyon üyeleri tarafından incelenen ilgili önerge Plan ve Bütçe – Hukuk – Ulaşım Komisyonları tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İlgili önergede şu ifadelere yer verildi;

Belediyemiz sınırlarında kalan ve TCDD III. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan İZBAN hattı üzerinde; Basmane-Afyon Hattı Km:1+826 - 1+848 bölgesinde “Mürselpaşa Karayolu Altgeçidi İşi”nin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD III. Bölge Müdürlüğü ile arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokolün oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Ulaşım Komisyonları Raporu. (Fen İşleri Dai.Bşk.E.1746047)