GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Mayıs 2022 Salı 16:11

Torbalı ülke gündeminde… Açıklama geldi… Türkiye Devlet Fedaileri kim?

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir tartışma sonrası polis tarafından hakkında işlem yapılan Mehmet Cazip Obay’ın üzerinden silah ve “Türkiye Devlet Fedaileri” adına düzenlenmiş kart çıkması kamuoyunda süren “paramiliter güçler” tartışmasını yeniden alevlendirdi. Olayın muhattabı Obay ise Türkiye Devlet Fedaileri isimli grubun varlığını doğruladı ve resmi bir kuruluş olmadıklarını, kolluk kuvvetlerine yardım eden bir topluluk olduklarını dile getirdi. 

EGEDESONSÖZ- Türkiye son haftalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT’a yaptığı ‘çat kapı’ ziyaret sonrası ‘paramiliter’ yapıları tartışıyor. Kılıçdaroğlu, SADAT’ı ‘paramiliter kuruluş‘ olarak tanımlamış, ‘seçim güvenliğini sarsacak bir şey olursa” SADAT ve cumhurbaşkanlığını sorumlu tutmuştu.

-CHP'Lİ BAKAN 'TORBALI'DA BULUNDU' DEDİ... 'DEVLETİN FEDAİLERİ' 

Bu tartışmalar sürerken İzmir’in Torbalı ilçesinde meydana gelen bir olay tartışmanın yeniden alevlenmesine yol açtı.

Mehmet Cazip Obay isimli bir kişinin üzerinden silah ve “Türkiye Devlet Fedaileri” adına düzenlenmiş kartın çıkması konusunu gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, iktidara yakın yeni paramiliter grupların türemeye başladığını iddia etmiş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef almıştı.

Olayın sanığı Mehmet Cazip Obay ise hakkındaki iddialara yanıt verdi

İZİNSİZ BİÇİMDE GÖNDERİLDİ
Mehmet Cazip Obay, Torbalı Güncel’e yaptığı açıklamada karıştığı bir tartışma sebebiyle emniyet müdürlüğüne gittiğini ve görevli polis memuru tarafından izinsiz biçimde kimlik kartının CHP’li Murat Bakan’a gönderildiğini iddia etti.

KOLLUK KUVVETLERİNE YARDIM EDİYORUZ
Obay, kimlik kartının resmi bir belge olmadığını ve Türkiye Devlet Fedaileri üyelerinin kendi aralarında kullandıkları bir kart olduğunu belirtti. Türkiye Devlet Fedaileri isimli grup hakkında da bilgi veren Obay açıklamasında “Bu resmi bir oluşum değil. Hiçbir siyasi partiye ve ideolojiye bağlı değiliz. Tamamen milliyetçi gençlerden oluşan, devletini ve bayrağını seven, ‘şurada bir torbacı var, şurada bu insan bunu yapıyor’ diyerek kolluk kuvvetlerine yardım eden bir topluluğuz. Amacımız devletimizin yanında durup işbirliği yapmak. Silahım da kuru sıkı ve boştur” dedi.

ŞİKAYETÇİYİM
Obay ayrıca “Bu olayla ilgili görevi kötüye kullanan polislerden ve devlet erkanına saldıran Murat Bakan’dan maddi ve manevi olarak şikayette bulunacağım” ifadelerini kullandı.