GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
31 Ocak 2022 Pazartesi 17:38

Topuklu Efe'ye 'mektup kumpası' iddiası... CHP Aydın'dan sert açıklama!

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne kumpas kurulmak istendiğini kaydetti. Aydın'da yayın yapan Denge Gazetesi'ni hedef alan Başkan Çankır, gazetede çalışan iki kişinin Hasan Kılıç isimindeki belediye personelinin haberi olmadan kimlik bilgilerini kullandıklarını belirtti ve personel adına yazılan mektuptan bahsetti. Başkan Özlem Çerçioğlu'nu hedef alan mektubun Vali ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini kaydeden Çankır, “Kendilerinin göndermiş oldukları mektupla, Özlem Çerçioğlu’na tam bir FETÖ’vari kumpas kurulduğu anlaşılmaktadır” dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, il başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na "mektuplu kumpas" kurulmak istendiğini belirtti.

Toplantıya CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, CHP Aydın İl Gençlik Kolları İl Başkanı Yılmaz Dinç ile partililer katıldı.

Çankır açıklamasında Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Hasan Kılıç ismindeki bir personelin kimlik bilgileri kullanılarak Aydın Valiliği ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı'na mektup gönderildiği, mektupta Başkan Çerçioğlu ile itfaiye daire başkanlığının hedef alındığını kaydetti. Çankır açıklamasında yapılan inceleme sonucunda mektubun Aydın'da yayın yapan Denge Gazetesi'nde çalışan iki kişi tarafından gönderildiğini kaydetti.

SEÇİMİ KAYBETMENİN HAZIMSIZLIĞI
CHP’li Çankır açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Uzun süredir sözde basın adı altında habercilik yaptığını iddia eden Denge Gazetesi sahibi Emin ve Mehmet Aydın kardeşler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Büyükşehir Belediyesi hakkında asılsız, iftira niteliğinde haberler yayınlamaktadırlar. Buna karşılık belediyemiz defalarca savcılığa suç duyurunda bulunmuştur ama son yaşanan olaylar FETÖ’vari kumpasları gün yüzüne kanıtlarıyla birlikte çıkarmıştır. Bu yapılan işler bilinçli, kasıtlı, organize ve sistematik olarak yapılmıştır. Bunun temelinde 2019 yerel seçimlerinin ezici bir şekilde kaybedilmesinin hazımsızlığı olduğunu düşünüyoruz.

TELEFON NUMARASI, TC KİMLİK VE ADRES BİLGİLERİYLE İŞLEM YAPILMIŞ
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin 30 yıllık çalışanı, Hasan Kılıç adında devlet memuru olan bir personelin cep telefonuna, PTT’den 17 Aralık 2021 tarihinde kendi adına yapılmış bir gönderiye ilişkin bilgilendirme mesajı geliyor. Bunun üzerine personel e-devlet’ten yaptığı sorgulama neticesinde Aydın Valisi’ne ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı’na kendisinin bir posta gönderdiğini görüyor. Bunun üzerine Aydın PTT Baş Müdürlüğü’ne giderek yetkililerle görüşüp, böyle bir posta göndermediğini beyan ediyor. Daha sonra yetkililer yaptıkları incelemede bu mektupların bir kadın tarafından gönderildiğini tespit ediyorlar. Sonrasında Hasan Kılıç şahsına ait telefon numarası, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve adres bilgileriyle bu işlemin bir kadın tarafından yapıldığını öğreniyor. Yapılan bu sahte işlem karşısında da savcılığa suç duyurusunda bulunuyor.”

MEKTUBU GÖNDEREN GAZETEDE ÇALIŞAN Y.Ü. OLDUĞU TESPİT EDİLDİ
Ne ilginçtir ki, Emin Aydın gönderiden sonra basın tarihine kara bir leke olarak geçecek bir yayın yapıyor. Kendisine bir mektup geldiğini, aynı mektubun Aydın Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’a ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Kurtça Eker’e de kendisine mektubu gönderen kişi tarafından gönderilmiş olduğunu ifade ediyor. Devamında Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve itfaiye dairesi ile ilgili iftira ve karalama dolu sözde mektubu yayınlıyor.

FETÖ'VARİ KUMPAS OLDUĞU ANLAŞILIYOR
Asıl ilginç olaylar bundan sonra başlıyor. PTT’den Hasan Kılıç adına mektubu gönderen kişinin Denge Gazetesi’nin çalışan personeli Y.Ü. isimli kişi olduğu tespit ediliyor. Kendilerinin göndermiş oldukları mektupla, kamuoyu ve devletimizin kurumlarını kandırmaya çalışarak Özlem Çerçioğlu’na tam bir FETÖ’vari kumpas kurulduğu anlaşılmaktadır. Yani Denge Gazetesi personeli PTT’ye gidip Hasan Kılıç’ın bilgisi dışında onun bilgilerini kullanarak Aydın Valisi ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı’na mektupları göndermiştir. Burada önemli bir husus da Emin Aydın’ın bu personelin kişisel verilerini nasıl ve kimler vasıtasıyla elde ettiğidir. Denge Gazetesi’nde çalışan bu personel nasıl olur da başka birinin kişisel verilerini kullanarak mektup gönderebilir?

İTİRAF ETMEK ZORUNDA KALDI
Devletimizin kurumlarının gerçeği ortaya çıkarmasından sonra Emin Aydın, 24 Ocak 2022 tarihinde yaptığı programda bu mektupları Y.Ü. isimli personeline başka birisinin TC’sini, ismini, adresini, telefon numarasını vererek PTT’den gönderttiğini, ben verdim diyerek itiraf etmek zorunda kalmıştır. Şimdi Emin Aydın’a soruyoruz 30 yıllık bir devlet memuruna böyle bir iftirayı nasıl atarsınız? Değerli Aydın halkı, bu sözde basın kuruluşu neden böyle bir şey yapma ihtiyacı durmuştur? Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir memurun kişisel verilerini kullanarak Aydın Valisine ve Cumhuriyet Başsavcısına asılsız uydurma bir mektup gönderme ihtiyacını neden duymuştur? Biz bu tip hareketleri Ergenekon tertibinde Mehmet Baransu’lardan hatırlıyoruz. Demek ki bu tip yapılanmalar devam ediyor. Ancak devletimizin kurumları kumpasçıları, iftiracıları, sahtekârlığı birer birer gün yüzüne çıkarıyor. Bu medya kuruluşunun ve programına konuk yaptığı kişilerin bu şekilde FETÖ’vari birçok iftirası olmuştur. Bu kumpaslar organize olarak devam etmektedir. Bu olaydan görüldüğü gibi iftira dolu yayın yapan bu sözde medya kuruluşuyla ilgili tüm suç duyuruları ilgili kurum, kuruluş ve kişilerce yapılmıştır. Bu mektubun organize bir şekilde masa başında kurgulandığını düşünüyoruz.” (Aydın Haberleri/ ENDER ALDANMAZ)