GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ekim 2019 Cuma 15:20

Topuklu Efe ve AK Partili vekilden karşılıklı açıklamalar

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, sosyal medyada yer alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na omuz attığı iddialarının asılsız olduğunu, iddianın kasıtlı olarak art niyet beslenerek ortaya atıldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Çerçioğlu ise, "Kayıtlarda her şey var. Bana omuz attı" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sosyal medyada yer alan omuz atma tartışmasıyla ilgili açıklama yaptı. AK Partili Savaş, yazılı açıklamasında sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Akademik Yılı açılışında,  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na omuz attığı yönünde asılsız iddiaların ortaya atıldığını belirtirken Başkan Çerçioğlu ise "Kayıtlarda her şey var. Bana omuz attı" dedi.

İddiaya konu görüntülerin ters açıdan çekildiğine dikkati çeken Savaş, "Basın mensuplarının elinde karşı cepheden çekilen videolar varsa bunların da yayınlanması durumunda olayın haberde anlatılan şekilde olmadığı açıkça görülecektir. Protokol heyetine yetişmek üzere hızlı adımlarla yürürken sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza seslenerek yer vermesi hususunda ricada bulunduğum ve bunun akabinde kendilerinin de hızlı bir şekilde yana doğru çekilerek bana yer verdiği hususu açıkça görülecektir. Basında ve sosyal medyada yer bulan bütün bu iddiaların yalan olduğunu en iyi bilen kişi de sayın Özlem Çerçioğlu'dur." ifadelerini kullandı. 

Aynı programda Çerçioğlu ile tokalaşmadığı yönünde de haberler yapıldığını aktaran Savaş, bunun yalan olduğunu, Çerçioğlu'yla tokalaştığına ilişkin görsellerin haber portallarında yer aldığını dile getirdi.

Savaş, şöyle devam etti:

"Geride bıraktığımız 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde rakibimizin bir kadın, bir anne, bir eş olduğunu her platformda dile getirmiş, bu nedenle siyaseti hiçbir zaman ve hiçbir ortamda çirkinleştirmeyeceğimizi ifade etmiş olmamıza karşın böyle bir haberle itibarsızlaştırma yoluna gidilmesi tamamen kasıt ve art niyete yönelik bir süreçtir."

ÇERÇİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Gazete Aydın'ın haberine göre; İddialarla Başkan Çerçioğlu, ilk kez konuştu. 

İşte Başkan Çerçoğlu'nun konuyla ilgili sorulara verdiği cevaplar;

-Açılış töreninde Mustafa Savaş'ın omuz attığı iddialarına siz ne diyorsunuz? Böyle bir olay yaşandı mı?
"Adnan Menderes Üniversitesi'nin 2019-2020 açılış törenindeydik. Bir önceki dönem Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bende Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak üniversitemizin açılış törenine katıldım. Üniversitemizin kampüsünde yürürken bir anda omuz darbesiyle sağa doğru itelendim. Sol tarafıma dönüp baktım. Aydın Milletvekilli Mustafa Savaş'ın yer kapma çabası ile beni sağa doğru iteledi. Bu tabi ki bu çirkin bir olay. Nezaketsiz. Hele ki kadın belediye başkanına. O sırada orada sade bir vatandaş da olabilirdi. Bir kadın da olabilirdi. Siyasetçilerin bu şekilde önde yürüme, yer kapma çabası toplumda siyasetçiyi küçük düşürmektedir. Böyle bir olay yaşandığı için de üzgünüm. Umarım bir daha tekrarlanmaz."

-Savaş'ın size omuz atmadığına yönelik açıklamaları var. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz? 
Çerçioğlu: "Kamera kayıtlarında herşey net olarak görülmektedir. Sadece ben değil arkamdaki korumam, özel kalem müdürüm de omuz attığını gördüklerini ifade ediyorlar."

İŞTE O ANLAR: