GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
15 Ağustos 2024 Perşembe 08:54

Toprak artık köylünün… Üreticinin yüzünün güldüğü tek köy!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın belediyeye ait tarım arazilerini vatandaşların kullanıma açacaklarını duyurması ile ilgili olarak açıklama yapan Payamlı Kooperatifi Başkanı Uğur Kahya, “Kooperatif olarak topraklara talibiz. O topraklarda üretmek isteriz, bu bizim için bir avantaj. Toprağı işleyelim ki üretimi artıralım” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – İklim krizinin etkilerinin görülmesi ve ürünlerin para etmemesi sebebiyle üreticiler zor günler geçiriyor.

Üreticilerin en büyük beklentisi ise devlet desteği… Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe’de anlamlı bir adım atıldı.

Belediyeye ait tarım arazilerini vatandaşların kullanımına açacaklarını duyuran Belediye Başkanı Mustafa Günay’dan üreticilere destek geldi.

Egedesonsöz’e konuşan Payamlı Kooperatif Başkanı Uğur Kahya, belediyenin kullanıma açacağı topraklara talip olduklarını belirtti.

Kahya açıklamasında “Kooperatif olarak topraklara talibiz. O topraklarda üretmek isteriz, bu bizim için bir avantaj. Toprağı işleyelim ki üretimi artıralım. Belediye elinden gelen desteği veriyor. Festivaller düzenliyor, ürünleri alıyor, bir de böyle bir şey yapması çok güzel. Biz üretelim ki İzmirimiz, ülkemiz kalkınsın. Üretici zor günler geçiriyor. Böylesi dönemlerde üretici için atılacak adımlar bir sonraki yıla ürün olarak vatandaşa dönecek” şeklinde konuştu.