GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
28 Eylül 2022 Çarşamba 09:08

Tolkar’ın yeni üretim tesisi açıldı

Tekstil terbiye ve endüstriyel çamaşır makineleri sektöründe 53 yılı geride bırakan,bu zaman zarfında sürekli olarak gelişimi, kaliteyi ve müşteri memnuniyetini kendisine ilke edinen Tolkar Makine’nin üçüncü üretim tesisi açıldı.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan tesisin açılışı özelyaklaşık altıyüz kişinin yer aldığı bir davetle gerçekleşti.

Çok özel anlara sahne olan geceye EBSO Meclis Başkanı Salih Esen,TİM Başkanı Mustafa Gültepe, UİB Başkanı Nüvit Gündemir, AKİB Başkanı Gürkan Tekin, BASİFED Başkanı Mehmet Ali Kasalı, TYH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş gibi isimler katıldı. Gecede sektör temsilcileri ve iş dünyasından kişiler yer aldı.

TOLKAR’IN İLERLEYİŞİ HIZLA SÜRÜYOR
Tolkar’ın yolculuğunun yaklaşık 54 yıl önce küçük bir atölyede başladığını belirten Tolkar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, bugün ülkemizde en büyük, Avrupa’nın ise beşinci büyük çamaşırhane ve tekstil yıkama makinası haline geldiğini söyledi.

Hayata geçen yeni tesisle birlikte, 40 bin metrekare alanda, 380 çalışan ve 2 binden fazla makineyle hizmet verdiklerini belirten Karace, bünyelerinde bulunan arge merkeziyle de sürekli yenilik ve inovasyon peşinde koştuklarını dile getirdi.

Karace, “Şu an dünyada üretilen en az su tüketimine sahip yıkama makinelerini üretiyoruz. Kısa vadeli hedeflerimiz arasında suyu çok daha az tüketen makineler üretmek var. Yeni tesisimizleteknolojik, ekolojik ve ekonomik farklar yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Cenk Karace: “Yeni üretim ve çalışmalarımıza ev sahipliği yapacak tesisimiz için Tolkar ailesi olarak çok heyecanlıyız. Heyecanımızı paylaştığınız, bizimle birlikte olduğunuz için çok mutluyuz. Çalışanlarımızdan distribütörlere, tedarikçilerden müşterilerimize kadar yolculuğumuzda bize eşlik eden herkese teşekkürler” diyerek sözlerini sürdürdü.