GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Mart 2016 Salı 09:45

Tire’ye büyük tütün yatırımı

Sigara devi British American Tobacco’nun yıllar önce Tire’den çekildiği yatırımı yerine yeni yatırım geliyor. Kurulum çalışmalarını sürdüren Royal Tobacco A.Ş. kuracağı fabrikayla yılda 13 bin ton sigara üretimi yapacak.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Dünyanın en kaliteli ürünleri arasında gösterilen, 2000’li yılların başında 110 bin tonluk üretimden günümüzde 49 bin tona kadar gerileyen Ege tütününe yeni yatırım geliyor.

Dünyanın ikinci büyük tütün şirketi olan British American Tobacco’nun (BAT), 6 yıl önce Tire’deki tesisi kapatarak Samsun’a gitmesinin ardından bölgede yeni yatırım için çalışmalar başladı.

BAT’ın Tire’de faaliyet gösterdiği Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde Royal Tobacco Sigara ve Tütün Mamülleri San. Tic. A. Ş. tarafından sigara üretim fabrikası kuruluyor.

13 BİN TON SİGARA ÜRETİLECEK
İzmir merkezli olarak yeni kurulma çalışmalarını sürdüren firmanın kuracağı fabrikada yılda 20 milyar 217 milyon 600 bin kapasiteli, 13 bin 141 ton sigara üretecek.  Üretimin yapılacağı fabrika 124 bin 800 metrekare alanda kurulacak.  Tesiste yapılan üretim ile hem iç hem de dış piyasada satış gerçekleşecek.  44 milyon TL’ye mal olacak fabrikada 43 kişi istihdam edilecek.