GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Aralık 2016 Salı 15:12

Tire'deki enerji projesinin planları askıda

Dünyanın en büyük finans yönetimi ve danışmanlık şirketi Merrill Lynch’in eski Başkanı Kubilay Cinemre ve Alternatif Power Şirketi Genel Müdürü Muhammed Cevat Evliyaoğlu’nun biyogaz projesinin imar planları askıya çıktı.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in tarım ve hayvancılık merkezi olan Küçük Menderes’te atıkların değerlendirilmesi için hazırlanan projenin imar planları askıya çıktı.

 Dünyanın en büyük finans yönetimi ve danışmanlık şirketi Merrill Lynch’in eski, İstanbul merkezli Fokus Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Cinemre ile Alternatif Power Şirketi Genel Müdürü Muhammed Cevat Evliyaoğlu’nun ortak olduğu Tire Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş elektrik üretecek. Kurulacak tesis sayesinde sığır gübresi ve mısır silajı arıtma işlemine tabi tutularak organik gübre ve biyogaza, biyogazın ise yakılarak elektrik enerjisine dönüşmesi sağlanacak.

ASKIYA ÇIKTI
Tire’ye bağlı Karateke Köyü’ne yakın bölge Eğriazmak Mevkii’nde kurulacak olan biyogaz elektrik üretim tesisi projesi için çalışmalarda sona gelinirken projenin imar planları askıya çıkarıldı. 1/1000 ve 1/5000’lik imar planları 1 ay süreyle İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıda kalacak.

YILDA 38 MİLYON KWH ENERJİ
Söz konusu proje kapsamında, çevre çiftliklerdeki 12 bin 810 adet büyükbaş hayvandan (süt ineği) elde edilecek 241 bin 101 ton dışkı ile 9 bin 125 ton ikinci kalite mısır silajından elde edilecek biyogaz ile elektrik üretilecek.  Yakılan biyogaz sayesinde yılda 38 milyon 540 bin822 kWh elektrik üretimi gerçekleşecek.