GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Ekim 2019 Salı 18:07

Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesine sahtecilik operasyonu

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mert Pala Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Mali Şube Müdürlükleri’nin ortak operasyonunda 14 kişiyle birlikte gözaltına alındı. Pala’nın, imitasyon (taklit) marka gözlükleri piyasaya sürdüğü iddia edildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir merkezli Türkiye’nin birçok yerinde mağazalar zinciri bulunan Mert Optik markasının sahibi İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mert Pala gözaltına alındı.  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Mali Şube ekipleri 14 kişiyle birlikte alınan Pala’nın sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Pala’nın, imitasyon yani sahte, taklit ürünleri mağazalar zinciri ve markası üzerinden piyasaya sürdüğü iddia edildi. Dünyaca ünlü markaların sahtelerini gerçekmiş gibi sattığı iddiasıyla soruşturma başlatılan Pala’nın sorgusunda iddiaları kabul etmediği de öğrenildi.

Öte yandan, daha önce hakkında mal varlığını Kıbrıs’a taşıdığı haberleri çıkan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Pala, “Güney Kıbrıs’ta olduğum söylenmiş. Evet yıllardır Kuzey Kıbrıs’tayım. İzmir’e buradan sık sık gelip giderek işlerimi düzenliyorum. Birkaç ödeme için fedakarlık yaparak elden bir mal çıkarmamın ardından üstüme bu şekilde gelinmesine anlam veremedim. Ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde huzurlu bir hayatı seçtim. Tekrar ederek söylüyorum. Hiçbir yere kaçmadım. Her hafta İzmir’e gelip gidiyorum ve işimin başındayım. Hatta İzmir’e gelişlerimi de İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun toplandığı günlere denk getiriyorum” ifadelerini kullanmıştı.