GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
16 Aralık 2022 Cuma 08:13

Tıbbi atığa zam!

İzmir Mahalli Çevre Kurulu; 2023 yılı için tıbbi ve patolojik atık toplama ücretlerini belirledi. Kurul tıbbi toplama ücretlerini yüzde 73 patolojik atık toplama ücretini ise yüzde 81 arttırdı.
EGEDESONSÖZ – İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında toplanan Mahalli Çevre Kurulu’nun gündemlerinden biri de tıbbi atık toplama, taşıma, sterilizasyon ve bertaraf ücreti ile patolojik atık toplama, taşıma ve yakma ücretlerinin düzenlenmesi oldu. Kurul 2023 yılı tarifesini belirledi.

Kurul tıbbi atık toplama, taşıma, sterilizasyon ve bertaraf ücretini kilogram başına 6,15 TL+KDV’den 10,70 TL+KDV’ye çıkarırken patolojik atık toplama, taşıma yakma ücretini ise kilogram başına 19,20 TL+KDV’den 34,78 TL+KDV’ye çıkarılmasına oybirliği ile karar verdi. Kurul tıbbi toplama ücretlerini yüzde 73 patolojik atık toplama ücretini ise yüzde 81 arttırdı.

HAZİRAN’DA ZAM GELMİŞTİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yap işlet modeliyle Menemen’de hayata geçirdiği Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisini işleten Miroğlu Çevre Anonim Şirketi geçtiğimiz Haziran ayında Valiliğe başvuruda bulunarak maliyetlerde yaşanan artışlardan dolayı tıbbi atıkların toplanma, taşınma ve bertaraf ücretlerinin yeniden belirlenmesini istemişti. Talebi değerlendiren Mahalli Çevre Kurulu, ilk beş aydaki enflasyon farkının ücretlere yansıtılmasına karar vermişti. Alınan karara göre tıbbi atık toplama ve bertaraf ücretinin 4.80 TL/kg+KDV'den 6,15 TL/kg+KDV’ye çıkarılmasına ve patolojik atık toplama, taşıma ve yakma ücretinin ise 15 TL /kg+KDV’den 19,20 TL/kg+KDV’ye yükseltilmişti.