GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
11 Mart 2024 Pazartesi 12:06

Teşvikten DEVA’lı Ösen ailesi çıktı!

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in eşine ait CMS Jant Fabrikası’nın 9 ayrı enerji yatırımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan teşvik alacak.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen yılın eylül-aralık döneminde 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Buna göre, 4 aylık dönemde çeşitli sektörlerde 5 bin 122 yatırım için teşvik belgesi hazırlandı.

Öte yandan, 242 yatırım teşvik belgesi iptal edilirken söz konusu dönemde 1152 yatırım teşvik belgesine tamamlama vizesi verildi.

2023 ağustos ayına kadar hazırlanan listelerde söz konusu şirketlerin yatırım miktarlarına yer veren Bakanlık, bu son hazırladığı listede yatırım miktarlarına yer.

Listede İzmir merkezli şirketlerin projeleri de yer aldı. İzmir’in Çiğli, Bornova ve Gaziemir ilçelerinde fabrikaları bulunan şirketin yatırımları da teşvik almaya hak kazandı.

ENERJİ YATIRIMLARI
Şirket’in Manisa’nın Köprübaşı ve Demirci ilçelerinde hayata geçirmek istediği 9 ayrı enerji yatırımı da devlet tarafından desteklenecek. Ancak hazırlanan listede hem yatırım miktarı hem de teşvik türleri yer almadığı için şirketin başvurusunun ayrıntıları öğrenilemedi.

DEVALI ÖSEN’İN EŞİ
Ösen Ailesi’ne ait şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini  Bertuğ Ösen yürütüyor. Bertuğ Ösen aynı zamanda CHP listelerinden meclise giren DEVA Partisi’nin İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in de eşi.