GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mart 2016 Çarşamba 11:56

Terör teyakkuzu: Adnan Menderes’teki pilot uygulama 9 ay sürdü!

Valiliğin pilot uygulama olarak duyurduğu Adnan Menderes Havalimanı’ndaki güvenlik kontrol noktalarını kaldırma çalışması 9 ay sürdü. Emniyetin talebi üzerine kaldırılan ilk girişteki X-Ray cihazları yeniden yerine konuldu. Sık sık anonslar yapılırken güvenlik üst düzeye çıkartıldı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Ankara ve İstanbul’da yaşanan bombalı araç ve canlı bomba saldırılarının ardından güvenlik güçleri tüm ülkede teyakkuza geçerken valilikler de emniyetin talebi üzerine arama-tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de emniyet de ihbarları değerlendirerek olası eylem ve olaylara karşı önlemlerini arttırdı. 

İzmir Valiliği’nin kararı ile Adnan Menderes Havalimanı’nın girişinde yer alan X-Ray cihazları ve güvenlik noktaları yeniden konuldu. Pilot uygulama olarak geçtiğimiz yıl Haziran’da kaldırılan ilk güvenlik bariyeri 9 ay sonra yeniden eski haline gelmiş oldu.  Daha önce havalimanından seyahat edecek yolcular arama işlemlerine tabi tutulmadan doğrudan havalimanının içine girebiliyordu. Burada büyük meydanda ve boş alanda bilet işlemlerini yaptırdıktan sonra uçağa binerken arama yapılıyor, cihazlardan geçiyorlardı. Valiliğin kaldırdığı uygulama ile arama işlemleri havalimanının içine adım atar atmaz yeniden başladı.

Dün yaşanan Belçika’daki saldırı ve metrodaki patlamanın ardından önlemler arttırıldı. Adnan Menderes Havalimanı’nda sık sık uyarılar yapılırken yolcuların kendilerine ait valizleri taşıması istendi. Anonslarda yanlarında bulunan eşyalara sahip çıkmasını isteyen görevliler boşta bulunan valiz ve çantaların güvenlik görevlilerince alınacağı belirtildi.  Havalimanı güvenlik personelinin sayısı arttırılırken polis ve özel güvenliğe de daha dikkatli olması yönünde talimat verildi.