GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
13 Nisan 2023 Perşembe 08:41

Tekstil devi GES onayı almıştı… Acele kamulaştırma kararı!

Akın Holding’e ait enerji şirketinin Bergama’daki rüzgar enerji santraline ek olarak yapmak istediği güneş enerji santrali için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla köylülere ait 25 hektarlık tarım arazisi için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ -  Tekstil, gayrimenkul, finans, inşaat ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren Akın Holding A.Ş İzmir’de enerji faaliyetlerini arttırmak için geçtiğimiz aylarda harekete geçmişti.

Holdinge ait Örlemiş RES Elektrik Üretim Anonim Şirketi, önceden işletmeye alınmış olan 7 adet rüzgar türbinin yanı sıra, yardımcı kaynak olarak güneş enerji santrali (GES) dikmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurmuştu.

Şirketin tanıtım dosyasını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı proje için ‘ÇED olumlu’ kararı verdiği öğrenildi. 

Bergama’nın Örlemiş ile Kızıltepe köyleri arasında kalan 34 buçuk hektarlık kurulması planlanan güneş enerji santrali için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Örlemiş köyü sınırları içerisinde kalan yaklaşık 25 hektar büyüklüğündeki 142 ada  39, 42, 56, 57, 58, 59, 60, 69 ve 70 parsel için acele kamulaştırma işlemi uygulanacak. 

Parseller,Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verilerinde tarım alanı olarak kayıtlı. 

Kararda “İzmir İlinde kurulacak Örlemiş RES (Yardımcı Kaynak GES) elektrik üretim tesisi için gerekli olan ve ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” denildi.