GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ocak 2024 Salı 17:06

Tedavi olmaya gidecek... Parla için görev tamam!

İzmir'de görevli Binbaşı Ergin Kupan'ın sosyal medyadan SMA hastası kızı için çağrı yapmasının ardından 40 gün süren kampanya 2 milyon dolar toplanarak sona erdi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- 8 aylık Parla'ya SMA tanısının konulmasının ardından aile kasım ayının sonunda İzmir Valiliği onaylı yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanya ile yardımlar yüzde 28'e ulaşırken baba Jandarma Binbaşı Ergin Kupan'ın destek videosunun ardından yüzde 100'e ulaştı.

6 Ocak günü  İzmirli Jandarma Binbaşı Ergin Kupan, SMA Tip 1 kas hastası olan kızı Parla için paylaştığı videoda Parla’nın görüntülerine de yer vererek kızının sağlığına kavuşması için destek çağrısında bulunmuştu. Baba videoda,  “Kızım Parla, mutasyonlu SMA Tip 1 kas hastasıdır ve bu kas hastalığını dünyada tanı alan 8. kişiyiz. 27 yıldır bu vatan toprakları için savaştım. Şimdiki savaşım ise kızım Parla için. Desteklerini bu zamana kadar esirgemeyen ve bundan sonra da destekleyecek herkesten Allah razı olsun. ” ifadelerine yer verdi.
Mutasyonlu Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan minik Parla'nın ilacının alınabilmesi için Valilik onayıyla başlatılan yardım kampanyasına Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Selçuklu  Galatarasaraylı futbolcu Hakan Balta da destek çağrısında bulundu.

Tüm destek çağrılarının ardından  kısa sürede yardım toplanmaya başlandı. SMA Hastası Parla’nın tedavi parasının toplandığını duyuran aile kampanyanın yüzde 100'e ulaştığını belirtti. Yine aile tarafından yapılan açıklamada, İzmirli baba Ergin Kupan'ın videosunun ardından 24 saat içerisinde tedavi için gerekli olan 2 milyon doların dayanışma ile toplandığı ifade edildi. Dokuz Eylül Hastanesi'nde yatan  Parla, taburcu olunca gen tedavisi için Dubai'ye götürülecek.  Aile minik Parla için yardım eden herkese teşekkürlerini iletti.