GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Temmuz 2024 Cumartesi 08:13

Taze fasulye el yakıyor… Nedeni belli oldu!

Son dönemde pazarda sebze fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Kilosu 150 liradan satılan taze fasulye ile ilgili konuşan İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Yerli fasulyenin zamanı tam başlamadı. Başlayanların kökleri de sıcak havadan dolayı yandı. Çitçi de zararda… Taze fasulyenin fiyatı 130-140 lira. Pazarda 150 liraya satılıyor. Çiftçi ağlıyor, komisyoncu ağlıyor, pazarcı ağlıyor, vatandaş ağlıyor” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Yaz sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan taze fasulyenin pazarda yanına yaklaşılmıyor. Özellikle Ege mutfağında önemli bir yere sahip olan taze fasulye,  kilosu 150 liradan satılıyor.

Egedesonsöz’e  konuşan İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, taze fasulyenin neden 150 liraya satıldığını anlattı.

TAZE FASULYEYİ AŞIRI SICAKLAR VURDU
Aşırı sıcaklardan dolayı yerli fasulyelerin köklerinin kuruduğunu söyleyen Erişen,  “Taze fasulye yerinde bitiyor. Yerli fasulyenin zamanı tam başlamadı. Başlayanların kökleri de sıcak havadan dolayı yandı. Çiftçi de zararda… Taze fasulyenin fiyatı 130-140 lira. Pazarda 150 liraya satılıyor. Çiftçi ağlıyor, komisyoncu ağlıyor, pazarcı ağlıyor, vatandaş ağlıyor. Arz talep meselesi olduğu için mal az geliyor. Bundan dolayı fiyat yükseliyor. Aldığımız malın üstüne normal masrafını koyup satmaya çalışıyoruz. Pazarcının fazla parada gözü yok ama çoluk çocuğunu beslemesi lazım” dedi.

Erişen,  fiyatların akıbeti ile ilgili tahminde bulunarak “Yaz sonuna kadar fiyat azalmayabilir ama havaların biraz değişmesinden dolayı yanma biterse biraz düşebilir” ifadelerini kullandı.