GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Şubat 2024 Cumartesi 11:25

Tavukçudaki vahşet iddianamede… Savcı ne ceza istedi?

İzmir’in Konak ilçesindeki bir tavukçu dükkanında ve bir Suriyeli gencin ölümü ve bir Suriyeli gencin de ağır yaralanması ile sonuçlanan saldırıda iddianame hazırlandı. Saldırı ayrıntıları ile iddianamede yer alırken savcı sanık M. Ş. için müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İzmir'in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde 1 Ağustos 2024 tarihinde gelen olayda  Suriyeli Yasir Muhammed Elati (27) ile Hussın Dhimesh (20) çalıştıkları tavukçu dükkanında M. Ş. tarafından bıçaklanmıştı. 

Elati ve Dhimesh Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altında altına alınırken yedi bıçak darbesiyle yaralanan Elati tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken üç bıçak darbesiyle yaralanan Dhimesh ise ağır yaralı olarak kurtulmuştu.  Saldırı sonrası gözaltına alınan M. Ş. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

SALDIRIYA HAZIRLIK
Olay yeri tanıkları sanık M.Ş’nin saldırıdan önce bıçakları bileylediğini ve saldırı sonrası kamera görüntülerini silerek olay yerinden soğukkanlı bir şekilde uzaklaştığını dile getirmişti.

MÜEBBET VE 15 YILA KADAR CEZA
Saldırıyla ilgili hazırlanan iddianeme tamamlandı.  İddianamede Sanık M.Ş. ile iki Suriyeli genç arasında belirlenemeyen bir sebepten anlaşmazlık meydana geldiği ifade edildi. Savcı, sanık M. Ş. hakkında adam öldürme suçundan müebbet ceza ve adam öldürmeye teşebbüs suçundan ise 15 yıl hapis cezası ile çarptırılmasını istedi. 

DURUŞMA TARİHİ VERİLDİ
İlk duruşna 12 Mart 2024 tarihinde 16 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma sanık, saldırıdan yaralı kurtulan Suriyeli genç ve olay yeri tanıkları dinlenecek.

BOYUNDAN BIÇAKLI SALDIRI
Tavukçu dükkanında yaşanan saldırının ayrıntıları ise iddianemede yer aldı. İddianamede “Müşteki Hussın ile maktül Muhammed Yasir'in … adresinde şüpheli M. Ş. ile birlikte H. Tavuk isimli iş yerinde çalışmakta oldukları, olay günü aralarında belirlenemeyen bir sebepten anlaşmazlığın meydana geldiği, bu anlaşmazlık neticesinde şüphelinin maktül ve müşteki Hussin'i öğle yemeği arasında başka bir odaya çağırdığı, burada odada M. Ş. Hussin ve Muhammed Yasir'in olduğu sırada M. Ş.'in adli emanetin 2023/18869 sırasında. kayıtlı bulunan bıçak ile Muhammed Yasir'i boyun, bacak ve farklı yerlerinden bıçakladığı, aynı zamanda Hussin'i de aynı bıçak ile vücudunun farklı bölgelerinden bıçakladığı, meydana gelen bıçaklama olayı neticesinde Muhammed Yasir'in olay yerinde hayatını kaybettiği, Hussin'in ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı, Muhammed Yasir'e ilişkin düzenlenen adli tıp raporunda hayatını kaybetmesine kesici- delici alet yarasının neden olduğunun tespit edildiği” denildi.