GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
8 Mayıs 2017 Pazartesi 20:58

Tarzan'dan deplasmanda altın galibiyet

TFF 1. Lig'in 32. haftasında Manisaspor, deplasmanda Balıkesirspor'u 2-1 yendi.

TFF 1. Lig'de 2 hafta art arda aldığı mağlubiyetlerle ateş hattına çok yaklaşan Manisaspor, ligin bitimine 3 hafta kala kritik bir galibiyet aldı. Balıkesirspor karşısında pozisyonlar bulan Tarzan'da, 3 puanı getiren isimler Slavko Perovic ve Erman Bulucu oldu. Tarzan'a ligin bitimine son 2 hafta kala kümede kalmak için büyük avantaj elde etti.

MAÇTAN NOTLAR:
Balıkesirspor'da sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Oğuz Yılmaz , Muhammet Ali Doğan ile sakatlıkları bulunan Atilla Özmen ve Okan Alkan ile Christian Bekamenga, Manisaspor maçı kadrosuna alınmadı.

Şanlıurfaspor müsabakasında sakatlanan kaptan Burak Çalık 18 kişilik kadroya alındı ancak riske edilmedi ve yedek kulübesinde görev bekledi. Burak'ın yerine 20 yaşındaki Çağatay Vatan oynadı. Genç futbolcu  bu sezon ilk kez 11'de görev aldı. Konuk ekipte ise cezalı olan Nikola Mikic, İsmail Haktan Odabaşı ve Bilal Sebaihi 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

İki takım arasında ilk yarıda Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan müsabakada düdük çalan Hakan Ceylan, Balıkesir'deki karşılaşmayı da yöneten isim oldu. Ceylan'ın yardımcıları ise değişti. Manisa'da 1-1 biten karşılaşmada Ceylan'a, Mehmet Hısal ile Hüsnü Emre Çelimli eşlik etmişti, bu kez bayraklar Muhammet Yumak ile Mehmet Yıldırım'daydı.

Balıkesirspor'un son maçta deplasmanda Şanlıurfaspor karşısında aldığı galibiyete rağmen taraftarlar derbiye ilgi göstermedi. Tarzanlar için misafir tribünde ayrılan bölümde ise 100 kişi vardı. Toplamda yaklaşık bin kişi müsabakayı izledi. Balıkesirspor sahaya  "Uyduğumuz her trafik kuralı, birbirimize duyduğumuz saygının ifadesidir" yazılı pankartla çıktı. Onkolikler İstiklal Marşı'nın ardından "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye slogan attı. 

Stat: Balıkesir Atatürk

Hakemler: Hakan Ceylan, Muhammet Yumak, Mehmet Yıldırım

Balıkesirspor: Vukovic, Oğuzhan Çapar, Eray Ataseven (Dk. 67 Rahmi Anıl Başaran), Nizamettin Çalışkan (Dk. 79 Emre Akkaş), Cüneyt Köz, Glumac, Bülent Cevahir, Çağatay Vatan, Foxi (Dk. 46 Doğa İşeri), İshak Çakmak, Abdülkadir Özgen 

Manisaspor: İsmail Şahmalı, Fahri Akyol, Umut Gündoğan (Dk. 90 Hüseyin Tok), Metin Yüksel, Bakaki (Dk. 65 Hakan Turan), Erman Bulucu, Dimov, Perovic, Ufuk Budak, Gökhan Sazdağı, Bahattin Köse (Dk. 87 Emre Öztürk)

Goller: Dk. 35 Perovic, Dk. 85 Erman Bulucu (Manisaspor), Dk. 83 Abdülkadir Özgen (Balıkesirspor)

Sarı kartlar: Dk. 23 Glumaç, Dk. 62 Çağatay Vatan, Dk. 76 Oğuzhan Çapar, Dk. 90 Bülent Cevahir (Balıkesirspor), Dk. 78 Bahattin Köse, Dk. 90 Gökhan Sazdağı (Manisaspor) (AA, DHA)