GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
30 Aralık 2023 Cumartesi 22:30

Tartışmalı projede şirket çekildi… Protokol iptal!

Urla’nın bir önceki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murteza Dayanç’ın ilçe sınırlarında faaliyet gösteren şirketlerden ve müteahhitlerden bağış isteyerek hazırlattığı Park Urla projesinin bağışçılarından Normpol Şirketi belediye ile arasındaki protokolü tek taraflı olarak fesh etti. 

EGEDESONSÖZ - Urla’nın önceki dönem kaymakamı ve belediye başkanvekili Murteza Dayanç’ın prestij proje olarak kamuoyuna tanıttığı “Park Urla” için ilçedeki bazı şirketlerden ve müteahhitlerden bağış adı altında destek aldığı iddiaları sonrası tartışmalı arazi ile ilgili yeni gelişme yaşandı. 

Atatürk Mahallesi 4911 ada 11 parseldeki “Park Urla” projesinde yer alan betonarme ve çelik konstrüksiyon kitleler ile çocuk oyun grubu ve kaykay pisti anahtar teslim olarak yapacak olan Normpol Şirketi belediye ile arasındaki protokolü tek taraflı olarak fesh ettiğini duyurdu. 

Protokolün feshine gerekçe olarak ise Urla’nın yeni Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözleti’in Park Urla arazisindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanması için çalışma başlatması gösterildi. 
Firma yetkilileri, “Bu projeye destek verirken 7’den 70’e Urla halkı başta olmak üzere İzmirlilerin konforu için destek verdik ancak kiralama iddiaları sonrası şirket olarak bu projeye olan tüm desteğimizi çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un FETÖ-PDY soruşturması sonrasında görevinden alınarak yerine “kayyum” atama kararının ardından koltuğa oturan önceki dönem Urla Kaymakamı Murteza Dayanç müteahhitlerin kapısını çalmıştı. Aynı zamanda belediye başkanvekili de olan Dayanç, yapacağı projeler için ilçe sınırlarında faaliyet gösteren şirket ve inşaat firmalarından bağış almaya başlamıştı. Proje ile ilgili çalışmalar sürerken Dayanç’ın kararı ilçede tartışmalara neden olmuştu.

Dayanç'ın yerine göreve gelen Urla’nın kaymakamı ve belediye başkanvekili Mustafa Gözlet, 4911 ada 11 parselde bulunan Park Urla içindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanmasının görüşülmesini kararlaştırdı.