GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Ocak 2022 Pazartesi 13:40

Tartışmalara AK Partili Kaya da katıldı: Soyer'in neyini dinleyeceğiz?

Türkiye'de son dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti arasında yaşanan 'dinleniyoruz' tartışmaları AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'da dahil oldu. İzmir'den örnek vererek dinlenmenin mümkün olmadığını belirten Kaya, "Neyini dinleyeceğiz? Soyer bir iş mi yapıyor? Bir dediği diğerini tutmayan birisi. Size geliyor ayrı bir şey diyor, FOX'a çıkıyor ayrı bir şey diyor. Niye böyle bir şey olsun? Hukuk dışı zaten bu" dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi üst kurmayları tarafından son dönemlerde sıkça dile getirilen ve son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği "Belediye başkanlarımız dinleniyor" iddiaları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan CHP Lideri'ne yanıt gelmişti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, "Kılıçdaroğlu, geçen yıl Aralık ayında, 'Ben ve ailem dinleniyor' diyerek aynı iftiraları attı. Kendisini daha önce de yargıya davet ettik. Giden yok. Şimdi de 'Belediye başkanları dinleniyor' şeklinde iftira atıyor. Kendisi HDP ile kol kola girip, eşbaşkanları ile şen şakrak fotoğraf çektirince hem huyundan hem suyundan kapmış. Biz, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi kaçak güreş yapmıyoruz ve savcılığa, devletimize iftira atan, HDP/PKK ile yanındakilerinin oyuncağı olan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" diyerek yanıt vermişti.

Açıklamalar sonrası Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı üyeleri arasında gerilimler yaşanırken, yaşanan tartışmalara AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'da dahil oldu.

SOYER'İN NEYİNİ DİNLEYECEĞİZ?
CHP'li isimlerin 'dinleniyoruz' eleştirilerine İzmir üzerinden yanıt veren AK Partili Kaya, "Neyini dinleyeceğiz? Soyer bir iş mi yapıyor? Bir dediği diğerini tutmayan birisi. Size geliyor ayrı bir şey diyor, FOX'a çıkıyor ayrı bir şey diyor. Niye böyle bir şey olsun? Hukuk dışı zaten bu. Ben bir iddia bulunuyorsam belgesi ile ortaya koyuyorum. CHP'li Genel Başkan Yardımcısı bu iddia da bulunuyorsa bunları kanıtlaması lazım. Tunç Soyer'i devletin takip etmesine ne gerek var?" diye sordu.

SOYER HDP'NİN TERCİHİ OLDUĞU İÇİN İZMİR ADAYI OLDU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer için de 'HDP adayıydı' iddiasında bulunan Kaya, "Tunç Soyer HDP'nin tercihi olduğu için İzmir'de aday olduğu için… Biz belgeleri ile ortaya koyduk. PKK'nın propagandasını yapan bir isme ihalenin verildiği ve Tunç Soyer'in samimiyeti… Bunu İzmirliler çok net biliyor" dedi.

BUNLAR SAYIN SOYER'İN DOSTLARI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başlatılan operasyon ile ilgili de İzmir'de benzer bir durum olduğunu belirten Kaya, "Bizim ortaya koyduğumu iş… Tunç Soyer bunları istihdam ediyor şirketlerde. Şirket bir ihaleye çıkıyor ve PKK propagandası yapan birine ihale veriyor. Hukuki boyutlarından baksak zaten tartışma var. Yargısal süreçler kesinleştiğinde bunların görevlerine son verilmesi lazım. Ancak etik olarak hiçbir şekilde bunların istihdam edilmemesi lazım. Tunç Soyer bu isimlere sıcak. Zaten dostlarım dediği kesim.  Bunlar savcılık tarafından işlem yapılmış ya da henüz kesinleşmemiş. Ya da ceza kesilmiş ancak memnu haklarının iadesini almış. Bu cezayı ortadan kaldırmıyor. Bunlar dostları zaten Sayın Soyer'in bile bile isteye isteye alıyorlar" ifadelerini kullandı.

HDP'Nİ DİRENCİ VE SONUNDA İSTEDİĞİNİ YAPTIRDI
İzmir gündeminde tartışmalara neden olan Meslek Fabrikası konusunda da alanın HDP'ye verileceğine dikkat çeken Kaya, "Meslek fabrikası meselesi. Ben dedim bunu altında HDP çıkacak. İYİ parti bile geri adım attı. Ya akademisyenler HDP'li… HDP'nin işi. CHP ya da İYİ Parti'nin değil. Grup Başkanvekili hayır oyu kullandı ama İl Başkanı tam olarak 'Z' yaptı. İzmir'de de başka özel üniversiteler var dedi sayın başkan. Bu da mutlaka HDP'ni direnci ve sonunda istediğini yaptırdı. Bunlar ile ilgili hukuki süreç bittiğinde zaten gereken yapılacak" dedi.