GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Kasım 2022 Perşembe 09:21

Tarım arazisine demir perde!

Bergama’da maden şirketinin kalker ocağı ruhsat sahası içerisindeki tarım arazine kurmak istediği güneş enerji santrali için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘çevresel etki gerekli değildir’ kararı verdi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir proje için daha kararını açıkladı. İş insanı Ercan Demircioğlu’na ait Demircioğlu Beton Şirketi’nin yaptığı başvuruyu değerlendiren bakanlık kararını verdi.

Şirketin, Cevaplı Mahallesi’ndeki kendisine ait ruhsat sahası içerisinde kurmak istediği güneş enerji santralinin proje tanıtım dosyasını inceleyen bakanlık ‘çevresel etki değerlendirme’ kararı verdiğini duyurdu.

Karara göre şirket halihazırda kalker ocağı olan ruhsat sahasının içerisine 3 bin 420 tane güneş paneli dikecek. 21 milyon 721 bin TL’ye mal olacak santralde yıllık 2 bin 901 mWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

Panellerin kurulacağı 110 ada, 13 ve 14 nolu parseller İzmir - Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre ‘Orman Alanı’ ve ‘Tarım Alanı’ içerisinde yer alıyor. Parsellerin etrafında zeytinlikler de yer alıyor.

DİKKAT ÇEKEN KİRALAMA
Projenin dikkat çeken noktalarından biri olan şirketin sahibi Ercan Demircioğlu’nun kendisine ait olan parsellerin yine şirkete kiralaması oldu. Kira sözleşmesi proje tanıtım dosyasında da yer aldı.

KAPASİTE ARTIŞI BAKANLIK ÖNÜNDE
Öte yandan 2013 yılında aldığı izinle bölgede çalışmalarına başlayan şirketin aynı ruhsat sahası içerisindeki maden ocağının kapasitesini genişletmek için yaptığı başvuru Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın önünde bekliyor.