GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Mart 2023 Salı 10:38

‘Tarih yazdık' dedi... İzmir’de İYİ Parti'den CHP'ye geçenlerin yol haritası belli oldu!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan ayrılmasının ardından İYİ  Parti İzmir'deki görevlerinden istifa ederek CHP’ye geçen isimlerin, Akşener’in 6’lı Masaya dönmesi sonrasındaki yol haritaları belli oldu. İki isim geri dönmeme kararı aldıklarını açıkladı.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2 Mart tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 6’lı masadan kalktığını belirtmesi sonrası Cumhuriyet Halk Partisi’nden İYİ Parti’ye geçen birçok isim ve parti içinden bazı üyeler istifa ederek yuvaya geri dönmüştü.

İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda da istifalar yaşanırken, iki il yöneticisi parti görevlerinden istifa etmiş, Bayraklı Belediyesi Meclisi’ne İYİ Parti’nin taleplerini dillendiren CHP’li iki meclis üyesi de İYİ Parti ile bağlarını kopardıklarını duyurmuştu. Akşener’in dün gerçekleştirilen görüşmeler ve pazarlıklar sonrası masaya tekrar oturması sonrası ise gözler İYİ Parti’den istifa edenlere çevrildi.

KIRMIZI: TARİH YAZDIK
İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Oktay Kırmızı yaptığı açıklamada “Süreç belli. Geri dönmeyi düşünmüyorum. Kararımızı verdik. CHP ile yürüyeceğiz. Biz ve benim gibi arkadaşlarım tarih yazdı diye düşünüyorum. Ankara’dayız zaten. Ben ve benim gibi İYİ Parti’den ayrılıp sesini çıkartan arkadaşlarımız tarih yazdı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TAŞDEMİR ‘DÜŞÜNMÜYORUM’ DEDİ…
İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi görevindeyken istifa eden ve CHP’ye katılan Metin Taşdemir ise, “Ben geri  dönmeyi düşünmüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bulunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. Parti içinde bir görev alıp almayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Taşdemir, “Önümüzdeki günlerde belli olacak” dedi.

MECLİS ÜYELERİNDEN DE GERİ DÖNÜŞ YOK
İYİ Parti kontenjanından Bayraklı Meclis Üyesi seçilen Mukaddes Işın ve Ali Uğurel CHP sıralarından İYİ Parti’yi temsil ediyordu. Yaşanan kriz sonrası ise ‘tüm bağlarımızı kopardık’ açıklamasında bulunan iki ismin CHP sıralarından meclis üyeliğine devam edecekleri ve kararlarının arkasında oldukları öğrenildi.