GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
22 Şubat 2023 Çarşamba 17:51

Taner Savut son yolculuğuna uğurlandı!

Büyük depremde enkaz altında cansız bedenine ulaşılan Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut, İzmir'de toprağa verildi. Volkan Demirel de yakın çalışma arkadaşının cenazesine katıldı, tabutuna omuz verdi.

EGEDESONSÖZ -  6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen, Hatay, Gaziantep, Adıyaman gibi toplam 10 ilde büyük yıkıma ve can kaybına sebep olan depremde hayatını kaybeden Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut, İzmir'de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. İzmirspor'da futbola başlayan, İzmirspor'da profesyonel olduktan sonra yıldızı parlayan, Fenerbahçe ve Göztepe başta olmak üzere pek çok kulübün formasını terleten Taner Savut, daha sonra Manisa Futbol Kulübü, Alanyaspor ve Hatayspor'da sportif direktör olarak görev yapmıştı.

49 YAŞINDAYDI
Hatay'da yıkılan ünlü Rönesans Rezidans'ta yaşayan futbolcu Christian Atsu'nun cansız bedenine ulaşılırken,  Sportif Direktör Taner Savut'un enkazdan sağ çıkacağı umuduyla günlerce beklenmişti. Yüzü, vücudu tanınmayacak hale gelen Taner Savut'un kimliği, kardeşi Ali Savut'tan alınan DNA örneğinin eşleşmesiyle belirlenmişti. İhaliyat Fakültesi Camisi'nde ikinci vakti kılınan cenaze namazına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eski takım arkadaşı Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Alanyaspor'da birlikte görev yaptığı Erol Bulut ve son olarak görev yaptığı Hatayspor'da Teknik Direktör olan Volkan Demirel, İzmirspor Başkanı Nedim Topaloğlu ile çok sayıda seveni katıldı. 49 yaşında hayata veda eden Taner Savut'un cenazesi, Paşaköprüsü Mezarlığı'nda toprağa verildi.