GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Nisan 2022 Cuma 14:08

Talebi yine reddedildi... Karar günü belli oldu!

Deniz Camgöz liderliğindeki suç örgütü yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Foça'da manavlık yapan İsmail Kılınç'ın iş yerinde kurşunlanması olayına ilişkin olarak azmettiricilik iddiasıyla 7,5 yıla kadar hapsi istenen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün yargılanmasına devam edildi. Gürbüz'ün avukatı Soner Akgül, Başkan Gürbüz’ün hak mahrumiyetine uğradığını ve bundan dolayı dosyanın tefrik edilmesi gerektiği talebinde bulunurken, mahkeme talebi reddetti. 8 Temmuz tarihine ertelenen davada kesin karar verileceği açıklandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Gürcistan'a kaçtığı belirlenen Deniz Camgöz'ün liderliğini yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik duruşmanın 11'inci celsesi İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Birçok tutuklu ismin bulunduğu, organize suç örgütüne mensup isimlerin de yargılandığı davada Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün ilçede esnaflık yapan İsmail Kılınç’ın bacaklarından vurulması olayında azmettirici olduğu iddiası ile yargılanmasına devam edildi. Organize suç örgütü davası ile birleştirilen olay için Gürbüz hakkında 7,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Sanıkların dinlendiği duruşmada avukatların talepleri de dinlendi. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz gerçekleştirilen celseye katılmadı.

"İŞ YÜKÜNÜN AZALTILMASI İÇİN TEFRİK EDİLMELİ"
Geçtiğimiz duruşmadan Fatih Gürbüz'ün avukatı Soner Akgül, müvekkilinin dosyasının diğer dosyalardan ayrılması talebinde bulmuş ancak bu talep kabul edilmemişti. 11'inci celsede de Akgün, talebini yineledi. Akgün, Fatih Gürbüz dosyasının diğer dosyalardan ayrılması talebinde bir kez daha bulurken, mahkeme heyeti ilgili talebi bir kez daha reddetti.

KESİN KARAR 8 TEMMUZ'DA
Mahkeme sonrasında kararını açıklayan hakim, davayı 8 Temmuz tarihine ertelediklerini duyurdu. Mahkeme hakimi ayrıca dosyanın büyük oranda tamamlandığını ve bir sonraki duruşmada Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz için kesin kararı vereceklerini salonda bulunanlara açıkladı.

OLAY
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz liderliğindeki yasa dışı yapılanmayla ilgili 38 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı.

İddianamede, sanıkların karıştıkları iddia edilen 13 olaya ilişkin dosyanın birleştirildiği, bu olayların arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in 11 Ocak 2020'de silahlı saldırıya uğraması olayının da yer aldığı bildirilmişti.

38 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "kasten yaralamaya teşebbüs", "kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme", "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek", "silahla yağmaya teşebbüs" gibi suçlardan dava açılmıştı.

Müşteki Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da daha sonra "Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve bu dosyayla birleştirilmiş, sanık sayısı da 54'e yükselmişti.

Başka dosyadan tutuklu 1 sanığın dosyaya dahil edilmesiyle birlikte sanık sayısı da 55'e yükseldi.

Yurt dışında olduğu belirtilen suç örgütü elebaşı Binali Camgöz, firari olarak aranıyor.