GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
3 Aralık 2022 Cumartesi 08:07

Taksicilerin başkanı Anık'tan sert çıkış: Martı TAG bir korsan taşımacılık yoludur!

İstanbul’da giderek yaygınlaşan ve İzmir’de de hayata geçirilmeye çalışılan Martı TAG uygulamasının taksici esnafına büyük zarar vereceğini belirterek, “Bu uygulamanın yasal bir dayanağı yok. Arkadaşlarımı uyarıyorum, korsan taşımacılık zihniyetine teslim olmayın. Her duraktan yolcu alamayız; çünkü biz taksiciyiz, dolmuşçu değil” açıklamasında bulundu

EGEDESONSÖZ – İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, SONSÖZ TV’ye konuk oldu. Gazeteci Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Başkan Anık, Martı TAG uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Martı TAG taksi uygulamasını değerlendiren Başkan Anık, “Bunlar yasal olmayan, izin alınmayan şeyler. Yaptım demekle yapılmaz. İnsanlar hukuka, kanunlara saygılı olmalı. Ben CEO’yu kınadım. Bildiğimiz Martı, öğrenciler için. Öğrenciler taksiye binmiyor ki. Belediye 2,5 TL’ye yolcu taşıyor sonuçta. Martı uygulaması zaten çok tehlikeli, çok kaza yapıyor. Bizim taksici arkadaşlarımız iki kişi araca binip paylaşalım derse kabul eder ancak 2’den fazlası olunca bu zaten dolmuşa girer. CEO’nun, ilk önce yapılan işin hukuki olup olmadığına bakması lazım. Bir de gidip İstanbul Şoförler Odası Başkanımızı suçladı. Sen suçlamadan önce nereden izin aldın, onu söyle. Konunun hukuka uygun olup olmadığına bak. Şimdi gidip geçen sene beni tehdit etti diyorsun. Eğer tehdit ettiyse geçen sene gidip yargıya başvurman lazımdı. Ben İstanbul Oda başkanımızın tehdidini duymadım. Ancak CEO çok agresif ve telaşlı” dedi.

UYGULAMANIN YASAL BİR DAYANAĞI YOK
Uygulamanın elle tutulur bir yanı olmadığı, yasal dayanağının bulunmadığını belirten Başkan Anık, “Yasal bir yanı varsa, biri bize anlatsın” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Eğer taksici esnafı, bu uygulamaya rağbet ederse, üç sonra sen dolmuşçuluk yapıyorsun derler. Duraktan birlerini alsan, belediye otobüsü müsün, derler. Şahsi araba ile yapsan, bunun için bir iznin olması lazım. Para alsan da almasan da trafik seni görse her duraktan bir kişi aldığını, buna müdahale eder. Yolcu taşımanın bir prensibi, bir disiplini vardır. Ben bunun bizim kontrolümüz dışında olmasını kabul etmem. Şoför arkadaşlarımız çok meraklıysa Martı TAG uygulamasıyla iş yapmaya, gitsinler minibüste çalışsınlar. Biz sürekli aynı istikamete gidecek yolcuyu nereden bulacağız? Peşin hükümlü olmamak lazım ancak fikir bana ters geldi. Daha önce de böyle bir teklif farklı firmadan gelmişti, onu da kabul etmemiştim.”

ARKADAŞLARIMI UYARIYORUM; BALIKLAMA ATLAMAYIN
Böyle bir uygulamayla yolcu taşımacılığı yapmanın, korsan taşımacılık olacağının altını çizen Başkan Celil Anık, “Bu uygulamayla emisyon gazını düşüreceğiz diyor CEO. Bunun çaresi bu değil. Sizin 100 tane birleştirilmiş araca iş vermeniz emisyon gazını düşürecekse İzmir’de, ben bir şey demiyorum! Arkadaşlarımızı uyarıyorum her şeye balıklama dalmayın. Gelin bize sorun, biz de ileride başınıza ne iş açacak söyleyelim. Bir şey yokken ortada şu bunu yapacak diyemezsin. Kimse çıkıp açıklama yapmadı. Martılar ile ilgili bakanlık bir düzenleme yaptı ancak kimse buna uymuyor. CEO’nun açıklamalarını hiç samimi bulmuyorum. Bu işten para kazanmak değilmiş amaçları. O zaman gençlerin kullandığı Martıları bedava yapsın, ya da fiyatını indirsin. Yasal olmayan bir şeye insanları teşvik etmek için akaryakıt promosyonu veriyorlar. Bu hiç hoş değil” diye konuştu.

AKARYAKITTA İNDİRİM OLURSA, 3-4 AY ZAM YAPMAYIZ
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, “Taksi ücretlerine zam gelecek mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Mazot 29 TL’ye çıkmıştı bir ara ve 30 lira olursa, zam talebinde bulunacağız demiştim. Şimdi mazot 25 liraya geriledi ancak iş maalesef mazotla bitmiyor. Tüm girdilerimiz yüzde 80-90 yükseldi.  Araç çalıştırmak çok maliyetli hale geldi. Eskiden sadece mazota gelirdi bilirdik ancak şimdi sadece yüzde 50 mazota gidiyor. Siz yaptığınız işte sadece yüzde 50’sini enerjiye veriyorsanız buradan para kazanmanız çok zor. Çünkü o araçta 2 sigortalı insan var, 1 araç sahibinin BAĞKUR ödemesi var. Bunlar toplamda 7 bin 500 TL ediyor. Bugün bir aracın sigortası korkunç bir şekilde pahalandı. Bununla ilgili bir hazırlığımız var. Yeni yılın içinde taksi ücretlerinde yeni bir tarife değişikliği yapmayı düşünüyoruz. Akaryakıttan değil, tamir, bakım, yedek parça, sigorta paralarının çok artmasından… Mazot 19-20 TL'ye düşerse söz, zam yapmayacağız. Ancak şu andaki koşullarda zam yapmaya mecburuz. Eğer olur da akaryakıta indirim yapılırsa, 20 liraya falan düşerse, 3-4 ay daha zam yapmayız.”

MATRAH DÜŞÜŞÜ BİZE FAYDA SAĞLAMIYOR
Araç yenilemek için ÖTV oranının düşürülmesi talebini tekrarlayan Başkan Anık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu konuda umutluyduk ancak, bir matrah artışı üzerinden vergi düşüşü olacak ancak bu araçların motor gücüne göre olacak sanırım. Ben bunun bize çok bir şey sağlayacağını düşünmüyorum. Birkaç gün önce AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya gelmişti odamıza, biz kendisine anlattık bu sıkıntıyı… Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye de ulaştırdık bu yazıyı ancak gördüğümüz kadarıyla biraz soğuk bakılıyor gibi. Bu işi yaparsa Cumhurbaşkanımız yapar. Konunun Cumhurbaşkanımıza aktarılacağını biliyoruz.  Bakanımıza kalırsa bu iş zor gibi... Kendisi biraz soğuk bakıyor gibi konuya. Türkiye’de 150 bin araç var. Bu bir katma değer demektir. Biz sıfır ÖTV istemiyoruz. Biz yüzde 45 ÖTV ödüyoruz. Bazı arkadaşlar yüzde 8 ÖTV ödüyor. Bunda da bir haksızlık var. TOGG’da da yüzde 65 ÖTV var bildiğimiz kadarıyla. En ucuz modeli 850 bin TL. Biz bu aracı nasıl alabiliriz?”

Başkan Celil Anık, En Taksi uygulaması kapsamında bir hafta içinde kredi kartı kullanımının başlayacağını, önümüzdeki hafta başından itibaren tüm taksicilerin uygulamayı cep telefonlarına indirebileceğini, ödemenin post üzerinden değil, telefon üzerinden yapılacağını sözlerine ekledi.