GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Temmuz 2022 Cuma 14:29

Tahsis edileceği belirtilmişti... Bakanlık vazgeçti!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yer alan duyuru ile birlikte turizm amaçlı yatırıma açılacağı ilan edilen Çeşme’deki bir bölge yeni kararla birlikte tahsis listesinden çıkarıldı.

EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanlığı, 16 farklı ilden çok sayıda kamu arazisini turizm amaçlı yatırımlar için yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edeceğini açıklamıştı. Açıklanan taşınmazlar arasında İzmir’in Çeşme - Alaçatı, Menderes - Özdere ve Selçuk – Pamucak bölgesinde yer alan 7 bölge olduğu duyurulmuştu.

Bakanlık İzmir'deki taşınmazlara ilişkin yeni bir karar aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Çeşme Alaçatı Mahallesi’nde yer alan 3785 ada 4 parsel, 3785 ada 5 parsel ve 3785 ada 7 parsel’e dair tahsis listesinden çıkarıldı. Kararın gerekçesi ise belirtilmedi.

Kararda “18/7/2022 tarihli ve 31896 sayılı Resmî Gazete'de olarak yayımlanan Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu 2022/1'de yer alan 27 sıra no.lu İzmir İli, Çeşme İlçesi, Alaçatı Mahallesinde bulunan 3 no.lu özel parsel duyuru listesinden ve şartnameden çıkarılmıştır.” denildi.