GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
7 Şubat 2022 Pazartesi 15:29

Tabip Odası Başkanı sordu: Rakam kaça çıkarsa endişeye mahal olacak?

İzmir’deki haftalık vaka oranının yüz binde 68’lerden 961’e yükselmesini değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “Artışın devam edeceği baştan söylemiştik. Korku salan artışa rağmen hala, hastalık hafif geçiyor, endişeye mahal yok, deniyor. Rakamlar kaç olursa, endişeye mahal olacak? Ne zaman ek tedbirler alınacak, merak ediyoruz” diye konuştu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haftalık vaka oranları, İzmir’de yine yükseldi. Önceki hafta yüz binde 729,81 olan İzmir’in vaka oranı, 22-28 Ocak tarihlerini kapsayan süreçte yüz binde 961,71 olarak açıklandı. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, geçen haftalarda, omicron varyantının bir etkisi olarak bu artışların devam edeceğini söylediklerini ve yaptıkları uyarıların ciddiye alınmadığını söyledi. Başkan Çamlı, “Hala, hastalık hafif geçiyor, endişeye mahal yok, diyorlar. Rakamlar kaç olursa, endişeye mahal olacak? Sayın Bakan’ın bunu açıklamasını lazım” dedi

YOĞUN BAKIMLAR DOLDU, YENİ YOĞUN BAKIMLAR AÇILIYOR
Vakalardaki anormal artışa rağmen söylenen tek şeyin, “Bu hastalık hafif geçiyor ve endişeye mahal yok” olduğuna vurgu yapan Başkan Dr. Çamlı, “Ama gerçeklerle yüzleştiğimizde, yoğun bakımların dolduğunu, yeni covid servislerinin açıldığını görüyoruz. Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi ile birlikte bir hastanenin covid hastanesine çevrildiğini biliyoruz” dedi ve şu açıklamalarda bulundu:

“Ameliyatların durduğunu, ameliyatların bile yoğun bakıma çevrildiğini görüyoruz. Kısacası geçen haftadan çok farklı bir durum yok. Biz uyarılarımızı yapıyoruz ama bir adım atılmıyor. Ne zaman ek tedbir alınacağını merak ediyoruz. Ne zaman endişeye mahal olacağını bilmek istiyoruz. Yetkililerin bu konuda bir açıklama yapmasını lazım. Sonuçta vaka sayılarında belirgin bir artış var ve hasta yatışlarında, yoğun bakımlarda ciddi bir artış söz konusu. Artık hastalığın hafif geçtiğini, endişeye mahal olmadığını söylemek, bir anlam ifade etmiyor.”

HER GÜN 200’DEN FAZLA YURTTAŞIMIZ HAYATINI KAYBEDİYOR
Endişeye mahal olacak rakamın ne olacağı konusunda Sağlık Bakanı’nın kamuoyunu bilgilendirme gerektiği konusunda görüş bildiren Başkan Dr. Lütfi Çamlı, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ne zaman ek önlem almayı düşüneceğiz? Ne zaman kapsamlı stratejik plan hayata geçirilecek? Bunlar, cevap bekleyen sorular. Vaka sayıları 20 binlerden 120 binlere ulaştı. İzmir’in yüz binde vaka oranları 68’lerden 961’e çıktı. Önlenebilir bir hastalıktan her gün 200’den fazla yurttaşımızın hayatını kaybetmesi, bizleri fazlasıyla üzüyor ve endişelendiriyor.”