GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
6 Eylül 2021 Pazartesi 15:17

Tabip Odası Başkanı Çamlı rakamlarla konuştu… İzmir için bomba iddia!

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, bir ay önce İzmir’de yüz binde 65,85 olan vaka oranının, önce 49,81 ve 46,27’ye, şimdi de 43,30’a düştüğünü belirterek, “Bu rakamlar, sahadan aldığımız rakamlarla örtüşmüyor. İzmir’deki günlük PCR pozitif test sonucunu açıklasınlar.  Hastaneler, yeni pandemi servisleri açıyor. Hastalar, yatak bulamadıkları için yakın şehirlere gidiyor. Vakaların düştüğü iddiası inandırıcı değil” açıklamasında bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Türkiye’nin haftalık yüz binde vaka harikasında İzmir’de vaka oranları son bir aylık periyotta yüz binde 65,85’ten 43,30’a geriledi. Sağlık Bakanlığı’nın bu açıklamasını değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “Madem İzmir’de vakalar düşüyor, o zaman yeni yoğun bakımlar neden açılıyor? Yeni pandemi servisleri neden açılıyor?” diye sordu.

ASM’LERE BAŞVURULAR, TAKİP ETTİKLERİ VAKALAR ARTTI MI?
İzmir’de günlük PCR test pozitif sayısıyla ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Çamlı, “Sahadan aldığımız rakamlarla bakanlığın açıkladığı rakamlar örtüşmüyor. Bu ülkenin, şehrin yöneticileri, İzmir’deki günlük PCR test pozitif sayısını açıklamalı. Bir haftalık PCR test pozitiflik oranını açıklamalı” dedi. Başkan Çamlı, “İzmir’de Aile Sağlığı Merkezlerine gidin sorun, covid vakalarında başvurular arttı mı, diye… Takip ettikleri covid vakalarında bir düşme var mı, yok mu, diye sorun” dedi ve değerlendirmelerde bulundu:

“ASM’lerin covid takip sayıları arttı. Müracaatlar artıyor. Ama buna karşın, giderek bir vaka azalmasından bahsediliyor. Ben bu sayıların, sahadaki gerçek rakamlarla kesinlikle örtüşmediğini bir kere daha ifade etmek istiyorum. Atatürk Eğitim Hastanesi’ne, Dokuz Eylül’e, Tepecik’e sorun, yeni açılan yoğun bakımlar var mı, diye. Madem vaka sayıları düşüyor, o halde neden yeni yoğun bakımlar açılıyor, pandemi servisleri açılıyor? Lütfen bu ülkenin, bu şehrin idarecileri, bize bunu açıklasın.”

272 OLARAK GÖSTERİLEN VAKA, ASLINDA 500’ÜN ÜSTÜNDE!
İzmir’in günlük PCR test pozitif sayılarının, haftalık oranının açıklanmasını ve rakamların, 1 Temmuz’a göre kıyaslanmasını isteyen İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “İzmir’de günlük vaka sayısı 272 gibi görünüyor. Bizim tespitimiz bu sayı, 500 bile değil, daha yukarısı” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son bir haftanın test pozitiflik ortalamasını açıklasınlar, en azından. O zaman ben, vaka sayılarının düştüğü söylemine inanacağım. İzmir’de günde 500’ün üzerinde test pozitif çıkarken, bu sayı nasıl 272 oluyor? Kalanların pozitiflikleri nedir? Bu sayıların, bizim sahadan aldığımız sayılarla örtüşmediği için, inandırıcılığı, güvenirliği yok. 15 günde İzmir’de kaç yeni pandemi servisi, yoğun bakım yatağı açıldı? Dokuz Eylül, Tepecik ve Atatürk Eğitim Araştırma hastanelerinde yeni yoğun bakımlar açıldı. Sosyal medyada, İzmir’de yatak bulamadıkları için Manisa’da yatak buldukları için hastalarını komşu kente götürdüklerini yazanlar var.”