GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ocak 2024 Çarşamba 11:24

TÜRK-İŞ'ten adaylık için açık destek: Soyer devam etmeli!

Türk-İş İzmir 3'üncü Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yeniden belediye başkanlığına devam etmesini istediklerini belirterek " Kentin altyapısına çok önem veren bir belediye başkanını yalnız bırakmamak gerektiğini düşünüyorum.  Bu konuda da başkanımız ne arzu ederse, bize ne görev düşerse, bizim de burada olduğunu bilmesini istiyorum. Başarısı daim olsun” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSOZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk-İş İzmir 3'üncü Bölge Temsilciliğini ziyaret etti.

İlk olarak sendika yetkilileri ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Soyer, sonrasında ise Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası ise Soyer ve Çakmak sendika binası önünde açıklamalarda bulundu.

ÇAKMAK: YALNIZ BIRAKMAMAK GEREKİYOR
İlk olarak konuşan Çakmak, “Sayın Soyer’i bölgemizde ağırlamaktan mutluluk, gurur ve onur duydum.  Tabii malum  sebebi ziyaretimizde konuştuklarımız da oldu. Kentimizi konuştuk, büyükşehir belediye başkanlığında TÜRK-İŞ topluluğu olarak 8 tane yerde örgütlü olduğumuzdan dolayı örgütlemeyi konuştuk. Toplu sözleşmeyi konuştuk. Siyasetten de bahsettik. Biz istiyoruz ki başkanımız da tekrar  bu birlikteliği sağlayarak yolumuza devam edelim. Kentin altyapısına çok önem veren bir belediye başkanını yalnız bırakmamak gerektiğini düşünüyorum.  Bu konuda da başkanımız ne arzu ederse, bize ne görev düşerse, bizim de burada olduğunu bilmesini istiyorum. Başarısı daim olsun” dedi. 

SOYER: SOL DUYUYU DA DİRİ TUTACAĞIZ
TÜRK-İŞ’in önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer ise, “Türk-İş Bölge Başkanlığımızın daveti beni hem çok gururlandırdı, hem de çok mutlu etti.  Tüm şube başkanlarımızla beraber  bir değerlendirme toplantısı yaptık. Onların gösterdiği teveccühe, hassasiyete ve desteğe öncelikle tabii çok teşekkür ediyorum. Benim için son derece kıymetli destekleri.  Bizim  TÜRK-İŞ'le yol arkadaşlığımız  uzun bir yolculuktur. Birlikte daha çok iş başaracağımıza inanıyorum.  Sadece İzmir'de 110 binin üzerinde üyesi olan bir büyük dev sendikadan bahsediyoruz.  Bu şehirde işçinin hakkını, emekçinin hakkını  cansiperane koruyan  TÜRK-İŞ'e bu konuda bir kere daha şükranlarımı sunmak istiyorum. Elbette biz  bu şehirde  sağduyu olduğu kadar sol duyuyu da diri tutacağız. Ve  emekten yana  haktan yana, adaletten yana  bir yerel yönetim oluşturmaya gayret ettik bugüne kadar. Bundan sonra da bu yolculuğa devam edeceğiz.  Son derece moral bulduğum, keyif aldığım bir buluşma oldu” ifadelerini kullandı.