GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Nisan 2022 Salı 15:16

TSK’dan Yeşildere’ye akaryakıt istasyonu!

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Mehmetçik Vakfı tarafından Konak Yeşildere’ye yapılmak istenen akaryakıt ve servis istasyonun imar planları askıya çıkarıldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Merkez Komutanlığı sınırları içinde yer alan Konak 2. Aziziye Mahallesi’ndeki parsellere dair yeni imar planlarını askıya çıkardı.

3156 ada, 17 ve 33 parsel numaralı taşınmazların 7 bin metrekarelik kısmını kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulamalı İmar Planı Değişikliği’ne göre hali hazırda ‘askeri alanlar’ olarak kayıtlı parsellerin statüsü ‘Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı’ olarak değiştirilmek isteniyor. Akaryakıt istasyonu alanı için 0,60 emsal ve 2 katlı yapılaşma hakkı tanınıyor.

Planlama alanı Konak Belediyesi’nin kentsel dönüşüm için planlama çalışması yaptığı Beştepeler İmar Planı’nın sınırları içerisinde yer alıyor.



MEHMETÇİK VAKFI’NA DEVREDİLDİ
Planlamaya konu olan taşınmazın mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olmakla birlikte ön izin ve üst irtifak hakkı sözleşmeleri ile ‘Akaryakıt ve LPG İstasyonu’ yapılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na devredildi. Planlanan alanda herhangi bir yapılaşma bulunmuyor.