GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
12 Mart 2022 Cumartesi 20:01

TMO Başkanı'ndan ayçiçek yağı açıklaması

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, "Ayçiçek yağında da hububatta da sorun yok" mesajı verdi. Güldal, "Ayçiçek yağında şimdi yeni ürünler için rafine süreci de var. Yakında onlar da Tarım Kredi marketlerinin raflarında olacak" dedi.

"Ayçiçek yağında da hububatta da sorun yok. Ayçiçek yağında şimdi yeni ürünler için rafine süreci de var. Yakında onlar da Tarım Kredi marketlerinin raflarında olacak." Mesajlar Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan.

Güldal CNN TÜRK'e konuştu, son durumu paylaştı. ''Hububat ve ayçiçek yağında sorun yok. Marketlerden yağ satışlarının normal seviyeye indiği haberleri de geliyor. Yağın bitmediği görülünce satışlar da normale dönmeye başladı. TMO olarak ayçiçek yağında yeni ürünler için rafine sürecimiz var. Yakında Tarım Kredi marketlerde satışa sunulacak. Ürünün fiyatı yine piyasanın altında makul fiyatlarda olacak" dedi.

Güldal, hububuat ve ayçiçek yağında mevcutta Tarım Kredi marketlerinde satışların devam ettiğini belirtti. Bir yandan da iki üründe hasat döneminin yaklaştığına dikkat çekti. Güldal, hasatın haziran başı ile ortası gibi olduğunu ifade etti. Ve bir kez daha ''Endişeye gerek yok'' vurgusu yaptı.