GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Ocak 2016 Cuma 19:02

TİS cephesinde değişen bir şey yok!

DİSK Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında görüşmeleri süren Toplu İş Sözleşmesi’nde ücret pazarlığı sürüyor.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - DİSK Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Şirketi’nde çalışan yaklaşık 7 bin işçinin aylardır beklediği Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ücret konusunda tıkandı.

Sendikanın yüzde 25 zam talebine, belediye yüzde 8 ila 10’luk zam ile karşılık vermiş ve anlaşma sağlanamamıştı. Önceki toplantıda belediyenin yeni teklif vermek için asgari ücret konusunun netlik kazanmasını beklediği belirtilmişti.

Yeni yılla beraber bin 300 TL olarak belirlenen asgari ücretle beraber bugün yapılan görüşmede belediyenin zam teklifi aynı kalırken, işçiler arasındaki ücret farkının kapanmasını isteyen sendikanın talebi yine karşılık bulmadı.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!
Genel İş 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal yaptığı açıklamada yapılan ücret zammının geçen teklifle aynı olduğunun altını çizerek, “47 TL olan yevmiyeler 55 TL oldu zaten. Bize verdikleri teklifle 61 TL yapıyor. Sözleşmeye girmesek de zaten 55 TL alıyoruz. Yüzde 25 fark halen duruyor. Bu teklifin üzerine ekleme yapsalar olumlu yaklaşacağız. Çıkıp yüzde 30 zam verdik diyecekler, aslında yüzde 30 vermiyorlar. Asgari ücret arttı, asgari ücret zammının üzerine bir iki puan katarak yine önceki yüzde 10’un aynısını verdi. Değişen hiçbir şey yok. ‘Az olana çok, çok olana az verelim’ diyorlar. Bizim istediğimiz herkesin iyileştirilmesi yapılsın, az alan arkadaşlar, diğer arkadaşlarla eşit ücret alsın. Zaten zam geldi kabul edin diyorlar. Değişen hiçbir şey yok bizim de kabul etme şansımız yok” dedi.

Ücret pazarlığı önümüzdeki hafta gerçekleşecek toplantı ile devam edecek.