GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2023 Pazar 20:51

TİP adayı Değirmenci, Egedesonsöz'e konuştu: Bavulumu topladım, İzmir'e geliyorum

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) sürpriz bir şekilde İzmir’den birinci sıra milletvekili adayı olan İrfan Değirmenci, adaylığının açıklanmasının hemen ardından yarın İzmir’e gelip seçim çalışmasına bu kentte devam edeceğini belirtti. İzmirlilerin kendisini tercih etme ihtimaline dair açıklamalarda bulunan Değirmenci, “İşsiz kaldım 2,5 yıl. O dönemde İzmirlilerden gördüğüm desteği çoğu yerden görmedim. Onlar beni hiç yalnız bırakmadılar, yine yalnız bırakmayacaklardır” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili aday listesi belli oldu. Seçimlere İzmir 2. Bölgeden katılan TİP’in adayları arasında dikkat çeken bir isim ön plana çıktı. Uzun yıllar haber sunuculuğu yapan İrfan Değirmenci TİP’in ilk sıradan milletvekili adayı oldu.

TİP İZMİR’İN LİSTESİ BELLİ OLDU: İRFAN DEĞİRMENCİ SÜRPRİZİ!

‘HEMEN YARIN İZMİR’E GELİYORUM’
Değirmenci, bu süreci Egedesonsöz gazetesine değerlendirdi. Aslen Ankaralı olmasına rağmen İzmir’den adaylık süreci hakkında konuşan Değirmenci, adaylığının açıklanmasının ardından çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Nerede görev verilirse orada çalışmak üzere aday adayı oldum. Hemen yarın İzmir’e geliyorum. İzmir’i çok seviyorum” dedi.

‘BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ’
TİP’in ilk defa kendi logosuyla seçime girmesine dair değerlendirmelerde bulunan Değirmenci, “Adaylık açıklaması yapılan salondaki enerji sizlere de uğramıştır. Çok coşkuluyuz. Dalga dalga yayılacak bütün Türkiye’ye, dip dalgası gibi yayılacak. Böyle gelmiş, böyle gitmeyecek. Değiştirmek zorundayız” diyerek temennilerinden bahsetti.

‘İZMİR BANA ÇOK DESTEK OLDU, YİNE DESTEK OLACAKTIR’
İzmirlilerin kendisine dair oy tercihleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Değirmenci, bu kentin kendisine olan desteklerinin her zaman var olduğunu ve bu süreçte de var olacağını belirterek, “İşsiz kaldım 2,5 yıl. O dönemde İzmirlilerden gördüğüm desteği çoğu yerden görmedim. Onlar beni hiç yalnız bırakmadılar, yine yalnız bırakmayacaklardır. Onları temsil etmek üzere beni Ankara’ya TBMM’ye göndermek isteyeceklerdir” dedi.