GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ağustos 2021 Salı 09:36

THY personellerinden Kanada'ya iltica başvurusu

Kanada'ya uçuş gerçekleştiren THY'nin kabin ekiplerinden bazılarının ülkeye iltica başvurusunda bulunduğu öne sürüldü. Olayla ilgili konuşan Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVA-SEN) Başkanı Seçim Seçkin Koçak, havayolu çalışanlarının da Z kuşağı ile aynı kaygıları taşıdıklarını belirtti.

Kanada'ya uçan THY uçaklarının kabin ekiplerinden bazılarının, kimlik ve pasaportlarını otel odasında bırakarak bu ülkeye iltica başvurusunda bulundu. Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVA-SEN) Başkanı Seçim Seçkin Koçak, iltica hakkında konuştu. Yapılan iltica başvurularının yaşam koşulları etkisiyle yapıldığını belirten Koçak, havayolu çalışanlarının da Z kuşağı ile aynı kaygıları taşıdıklarını da kaydetti.

‘KURTULUŞ OLARAK GÖRÜYOR OLABİLİRLER’

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’in haberine göre; Türkiye'nin kırılganlığının ve belirsizliklerinin fazla olduğunun düşünüldüğünü dile getiren Koçak, “Sosyal yaşam gibi pek çok etken var. Havacılık çalışanlarının bütün ülkeleri görmesi de bunu etkiliyor. Orada insanlarla tanışıyorlar. Sıkışmışlıktan kurtuluş olarak görüyor olabilirler” diye konuştu.

THY personelinin iltica dışında ücretsiz izin alarak ABD'de şoförlük, kasiyerlik ve garsonluk gibi işler yaptığı da ifade ediliyor. HAVA-SEN Başkanı Seçim Seçkin Koçak, “Pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne çıkan kaptanlar dâhil birçok personel bunu yaptı. Vizeleri olan ülkelerde bunu değerlendirip gidip oralarda çalıştılar” dedi.