GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ekim 2019 Cumartesi 15:21

TETUSA’da büyük değişim: Şirket o isme emanet

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu Çeşme’de termal turizm ağırlıklı projelere imza atan Tetusa Özel Sağlık Hizmetleri Termal Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yönetimi belli oldu.  Balçova Termal Tesisleri’nde uzun yıllar genel müdürlük yapan Turabi Çelebi şirketin başına getirildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ şirketi vasıtasıyla ortak olduğu Çeşme’nin termal turizmini geliştirmek üzere kurulan Tetusa A.Ş’nin yeni yönetimi şekillendi.

Resmi olarak göreve başlayan yeni yönetimde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çeşme Belediyesi’nin ortak kararıyla isimler belirlenmiş oldu.

Şirketin yönetim kurulu başkanlığına İzmir Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Balçova Termal Tesisleri’nin uzun yıllar genel müdürlüğünü yapan Turabi Çelebi getirildi.  İzmir İl Özel İdaresi’nin işlettiği termal tesisler, özel idarelerin kapatılmasından sonra valilik yatırım izleme koordinasyon başkanlığı bünyesine alınmıştı.  Tesisleri görevdeyken yurt dışına açan ve Norveç, İsveç, Finlandiya gibi ülkelerden termal tedavi için yabancı turist getiren ekibin başında olan Çelebi, Tetusa’da bu alanda çalışmalarını sürdürecek. Çeşme’nin termal kaynağının yoğun olduğu Şifne gibi yerler de daha iyi projelere kavuşacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de onayıyla belirlenen yeni yönetimde CHP’den 2009-2014 yılları arasında Buca Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunan Emre Aykut da yer aldı. Bir dönem İYİ Parti’de de siyaset yapan Aykut, şirketin kadrosunda çalışmaları sürdürecek.

Tetusa AŞ’nin yönetiminde sürpriz isimler de dikkatlerden kaçmadı. Şirket bünyesinde yönetim kurulu üyesi olarak, CHP Denizli eski Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi İlhan Cihaner’in kardeşi Orhan Cihaner de kendisine yer buldu. Cihaner ile birlikte yönetime Muş Bulanık İlçesi Sarıpınar Belediyesi eski Başkanı Deniz Ateş de girdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yıldız Devran,  Suphi Şahin ve Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediye Şirketi İzenerji A.Ş’nin Genel Müdürü Ali Celal Ergin, Eşrefpaşa Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. İrfan Eker’in de isimlerinin yer aldığı yönetime Çeşme Belediyesi’ni temsilen Çeşme İl Genel Meclisi eski Üyesi ve Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Çeşme Sorumlusu İsmail Hakkı Pamukçu dahil oldu. Öte yandan yönetimde Ali Kılıç da yer aldı.