GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Kasım 2016 Salı 16:43

TBMM’de Çiğli grubuyla polis arasında arbede!

Başkan Arslan’a küfür edildiği iddiasıyla yaşanan arbedede CHP Çiğli Grubu ile polis karşı karşıya geldi.

Meclis TV'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasını kesmesinin ardından toplantı çıkışında İzmir Çiğli grubuyla polis arasında arbede çıktı. Arbedenin Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a polisler tarafından küfür edilmesi nedeniyle çıktığı iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması Meclis TV'den yayınlanmadı. Meclis TV, teknik bir aksaklıktan dolayı canlı yayını gerçekleştiremediklerini altyazıyla izleyicilere duyurdu. Kılıçdaroğlu ise olaya hem Meclis TV'deki durum hem salondaki ses düzeninin bozuk olması nedeniyle büyük tepki gösterdi. Yayının kesilmesinin ardından grup toplantısına katılan bir grup ile polis arasında da arbede çıktı.

CHP grup toplantısına, kadın örgütü temsilcileriyle partililer akın etti. CHP'nin grup salonuna sığmayan ziyaretçiler, meclis koridorlarına ve bahçeye taştı. Meclis TV'nin Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasını kesmesinin ardından toplantı çıkışında İzmir Çiğli grubuyla polis arasında arbede yaşandı.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a polisler tarafından küfür edildiği iddiasıyla polis ve CHP Çiğli'den gençler arasında başlayan gerginlikte çevredeki bazı eşyaların kırıldığı görüldü. Arbede büyürken, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atilla Sertel araya girdi. O sırada koridordan geçmekte olan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı grubu ve polisi yatıştırarak kavgayı sona erdirdi.

SİZİN VEKİLİNİZE DE, BELEDİYE BAŞKANINIZA DA…
Konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Başkan Arslan, “Grup toplantısı öncesinde çok kalabalık vardı. Ben içeri girmiştim. İlçe gençlik kollarımızla arbede yaşanmış. Ben toplantı salonundaydım. Milletvekillerimiz de tepki göstermiş.  Gıyabımızda olan bir şey… Ben küfür duymadım ama ‘Sizin milletvekilinize de, belediye başkanınıza da…” diye başlayan cümleler küfre dönüşmüş. Bizim gençler de durmamış ve tepki göstermiş. Biz dışarda olsaydık tepkimizi gösterirdik” ifadelerini kullandı.