GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Ekim 2016 Cuma 08:52

TASD Başkanı Gürsoy’dan Fuar İzmir’in için dev öneri!

SHOEXPO için İzmir’e gelen Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Süleyman Gürsoy, sektör ve İzmir’in değerlendirdi. Türkiye’deki uluslararası ayakkabı fuarlarının İzmir’de birleştirilebileceğini söyleyen Gürsoy, İstanbul’un sembol fuarı AYMOD için Fuar İzmir önerisinde bulundu.

Onur DENİZ/EGEEDESONSÖZ - Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir, 40. kez kapılarını açan SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı ile İzmir’in ayakkabı üreticilerini dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileriyle buluşturdu.

Fuar programı kapsamında İzmir’e gelen Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Gürsoy, sektöre ve fuarcılık politikaları hakkında soruları yanıtladı.

SAHTE AYAKKABIYA NEDEN ENGEL OLUNMUYOR?
Ayakkabı sektöründe en büyük sorunlardan birinin sahte ayakkabı üretimi ve sahte ayakkabıların piyasada kolaylıkla sürülebilmesi olduğunu ifade eden TASD Başkanı Gürsoy, “Taklit ayakkabı Türkiye’nin bilineni. Bunu her zaman söylüyoruz, görüyoruz.  Adres belli gidin Hamam Caddesi’nde gezin, bakın. Açın internetten, Instagram’dan bakın. Sahte ayakkabı satan bir sürü yer var. Sahte ayakkabıyla ilgili neden önlem alınmıyor biz bir türlü anlayamıyoruz. Ayakkabı Türkiye’de sokaklarda caddelerde özgürce satılıyor. Buna neden engel olunmuyor bir türlü anlayamıyorum” şeklinde konuştu.

İZMİR OLMAZSA OLMAZIMIZDIR
İzmir’in Türkiye’nin ayakkabı üretiminde önemli bir üs olduğunu söyleyen Gürsoy, “Biz Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği olarak hiçbir yerde ayrım yapmıyoruz.  Ayakkabı sektöründe İzmir olmazsa olmazlarımızdır. İzmirli çok sayıda üyemiz var. Hepsi ihracat yapan, üretim yapan firmalar. Biz hep beraber bir iş yapmak istiyoruz” dedi.

YAPANLARIN ELLERİNE SAĞLIK
40. SHOEXPO’da ilk defa Fuar İzmir’e katıldığını söyleyen Süleyman Gürsoy, yeni fuar alanının Türkiye’ye örnek olabilecek bir yapıda olduğunu ifade etti. Gürsoy, ”Biz Fuar İzmir’i hep Çeşme’ye giderken, buradan geçerken dışarıdan görüyorduk. Yapanların ellerine sağlık... Gerçekten çok donanımlı, başarılı bir fuar alanı olmuş. Fuar alanları içindeki fuarlarla değer kazanıyor. İnşallah uluslararası fuar organizasyonları artar da burası da değerlenir” diye konuştu.

FUARLAR İZMİR’DE BİRLEŞTİRİLEBİLİR
Geçtiğimiz dönem organizasyonlarında Antalya ile İzmir’de gerçekleştirilen ayakkabı fuarlarının çakışması konusu hakkında konuşan Gürsoy, “Bence fuarlar çakışmamalı. Zaten Türkiye’de yapılacaksa bu fuarlar birleştirilmeli. Daha güçlü fuarlar gerçekleştirilmeli. İç piyasadaki fuarlara bir şey diyemem ama uluslararası arenada uluslararası müşterileri buraya çekebilmemiz için güçlü görünmemiz lazım. Ne kadar bölünürseniz o kadar zayıflıyorsunuz. İzmir’in fuar alanı çok güçlü... Bu birleşme burada değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

AYMOD İZMİR’DE YAPILABİLİR
TASD Başkanı Gürsoy, Türkiye’nin sembol ayakkabı fuarı AYMOD İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı için İzmir’in uygun bir yer olduğunu söyledi. İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilen AYMOD için yeni, yer arayışlarında olduklarını söyleyen Gürsoy, “AYMOD bizim için çok önemli bir fuar. Biz şu an AYMOD’u nerede yapabiliriz, onu düşünüyoruz. AYMOD’u İzmir’de de yapabilirsiniz. Çünkü bizim böyle yeni, modern bir fuar alanına ihtiyacımız var. Burası yeni yapıldı. Burayı yapanlar belli ki düşünerek yapmışlardır. İleriye dönük bir projedir bu” ifadelerini kullandı.

OTURULUR, KONUŞULUR
Gürsoy, “Burası AYMOD için uygun bir yer. Oturulur konuşulur. Her şeyden önce katılımcının yapılacak fuarı kabul etmesi lazım.  Yani sadece biz İzmir’de yapalım desek arkamızdan katılımcı gelmezse o fuar bir işe yaramaz. Hep beraber oturulup konuşulmalı mantıklı bir karar verilmeli” şeklinde konuştu.