GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
4 Temmuz 2016 Pazartesi 20:32

Suudi Arabistan’da peş peşe bombalı saldırılar!

Medine ve Katif kentinde iki bombalı saldırı gerçekleşti.

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde, Mescid-i Nebevi camisi yakınındaki bir güvenlik noktasına bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi. İlk gelen bilgilerde 2 olarak açıklanan ölü sayısı ilerleyen dakikalarda 6'ya yükseltildi. Öte yandan aynı saatlerde Şiilerin yoğun olarak yaşıdığı Katif kentindeki bir camiye de canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. Olayda sadece canlı bombanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Medine'deki Mescid-i Nebevi yakınında, akşam ezanından hemen sonra meydana gelen saldırıda, saldırganın yanı sıra 6 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı ileri sürüldü.

Patlama sonrası olay yerinden dumanlar yükseldiği görülürken, olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Olay ile ilgili resmi makamlardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, önceki saatlerde Suudi Arabistan'ın Katif kentinde Şeyh Ferec El-Amran Camisi'ne 2 intihar eylemcisinin saldırı düzenlediği, saldırıda ölü ve yaralının olmadığı ifade edildi. Saldırı, akşam 19.00 sıralarında meydana geldi. Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Katif kentinde gerçekleşen intihar saldırısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Görgü tanıklarından biri 'kesinlikle canlı bomba idi.Cesedini görebiliyorum" derken, bir başka görgü tanığı güvenlik güçlerinin canlı bombanın camiye girişini engellemeye çalıştıklarında kendini patlattığını iddia etti. Patlama sonrası güvenlik güçleri olay yerini güvenlik kordonuna aldı.

Dün gece de ABD Cidde Başkonsolosluğu yakınlarında intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 2 polis yaralanmıştı. (a.a, dha)