GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mart 2022 Perşembe 15:15

Süt kuzusuna 'yaş' ayarı: Rakam kaça düştü?

İzmir'de uzun yıllardır uygulanan ve tüm partilerin desteklediği Süt Kuzusu Projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin değişiklik kararı aldığı iddia edildi. Buna göre; 1 - 5 yaş arasındaki tüm çocuklara süt desteği veren ve sütleri küçük üretici ve kooperatiflerden alan Büyükşehir Belediyesi, yaş sınırını 1 - 4 yaşa düşürüldü. Konuyu sosyal medya hesabı üzerinden duyuran İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Büyükşehir'in bu kararının altında 'savurganlık' olduğu ifade etti.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de uzun yıllardır hem üreticiye destek sağlamak hem de çocukların sağlıklı gelişimine destek olmak amacıyla hizmete sokulan Süt Kuzusu Projesi'nde kritik bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında hizmete sokulan Süt Kuzu Projesi'nin yaş sınırlamasında değişikliğe gidildiği iddia edildi.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin de proje anlamında destek olduğu Süt Kuzusu Projesi'nde yaş aralığının 1 - 5 yaştan, 1 - 4 yaş seviyesine çekildiği iddia edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin bundan sonra 4 yaşın üstü çocuklara süt vermeyeceği tahmin ediliyor.

ELLE TUTULUR TEK İŞLERİ, ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTI
Sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşım ile konuyu gündeme getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, 25 bin aileye süt yardımının kesildiğini vurgularken şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 bin aileye yapılan süt yardımı artık yok!  İsrafın ve savurganlığın faturası maalesef çocuklarımıza kesildi.  İzmirliler, CHP'nin beceriksizliklerinin diyetini ödemekten bıktı. Elle tutulur tek işleri, ellerine yüzlerine bulaştı."