GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Kasım 2020 Perşembe 14:21

Süt fabrikasında skandal görüntü!

Konya'daki bir süt fabrikasında, bir çalışanın süt kazanında ‘banyo yaptığı’ anlara ilişkin skandal görüntüler, TikTok’tan paylaşıldı. Görüntülerin çekildiği Benefit Süt Fabrikası'nın çok sayıda firmaya süt verdiği, bunlar arasında Enka ve Torku'nun da olduğu iddia edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı ise “Gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Konya'da üretim yapan bir süt fabrikasında çalışan bir şahıs, süt kazanının içine girerek banyo yaptı. Söz konusu görüntüler, sosyal paylaşım platformu TikTok'ta 'ugurrturgut' isimli bir hesaptan yayınlandı. Süt banyosu yapılan anlara, Kemal Sunal'ın Sakar Şakir filmindeki 'Marmara Kazım' karakterinin repliği eklendi.

aykırı.com.tr sitesinden Berat Temiz’in gündeme getirdiği görüntüleri TikTok’ta paylaşan Uğur Turgut isimli kişinin, sosyal medya hesabında yer alan fotoğraflardan Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalıştığı anlaşıldı. Böylece skandal görüntülerin Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çekildiği ortaya çıktı.

Konya Karatay'da faaliyet gösteren Benefit Süt Toplama Merkezi'nin birçok firmaya süt temin ettiği öğrenildi. İktidara yakın medya organlarından superhaber.tv'de yer alan haberde, Enka ve Torku'nun da bu firmalar arasında olduğu ileri sürüldü.

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

Videonun kamuoyuna yansımasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“#Konya’daki bir #süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

FİRMA: İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Konuya ilişkin bir açıklama da Benefit süt fabrikasından geldi. Firma, "itibarsızlaştırma" iddiasına karşılık olayı doğruladı ve çalışanın işine son verdiğini duyurdu. Benefit Hayvancılık'ın Facebook hesabından paylaşılan açıklama şöyle denildi:

"Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."